Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/tunguzija

Marketing

evo još jednog kopipejstanog

Mislim, znam da je glupo, ali kad nađem negdje nešto vrijedno spomena, a ne znam kako bih to kraće prepričala, jednostavno samo citiram. A tako su i manje šanse za grešku.

Joseph Barbera, animator, crtač, redatelj, producent, član kreativnog dua Hanna-Barbera i suosnivač Hanna-Barbera Productions umro je jučer, 18,12. u 95-toj godini prirodnom smrću u svom domu u Los Angelesu, javlja Guardian.

Barbera je zajedno s Williamom Hannom u sklopu njihove kompanije od 1957., do 2001., proizveo neke od najpoznatijih svjetskih animiranih serijala ('Tom i Jerry', 'Štrumpfovi', 'Scooby-Doo', 'Flintstones' i 'Jetsons'). Rođen je u New Yorku 1911, a karijeru je započeo kao dostavljač u krojačkoj radnji. Ranih 30-tih pokušavao se probiti u New Yorku kao strip crtač, no krenulo mu je tek kad je došao u MGM i tamo upoznao Josepha Hannu.

MGM-ov crtić o paru zadrtih neprijatelja - mački i mišu 'Puss Gets the Boot' donio je animacijskom dvojcu prvu nominaciju za Oscara, a kasnije se iz njega razvio jedan od najpopularnijih crtića svih vremena – 'Tom i Jerry' koji im je donio 7 Oscara. Kad je MGM 1937. zatvorio animacijsku jedinicu, dvojac je oformio vlastiti biznis Hanna-Barbera. Nakon smrti Williama Hanne 2001., Barbera je ostao aktivan kao izvršni producent u Warner Bros.-u.
eto, a on mi je prirastao srcu jer još uvijek aktivno gledam scoobyja, kad sam s derištima, i više puta dnevno. A učinio je on i mnoge druge lijepe crtiće.


Post je objavljen 19.12.2006. u 21:55 sati.