Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hal9000

Marketing

Apokalipsa danas

Nakon 20 milijuna godina bijeli, gotovo slijepi i rijetki delfin koji je boravio u rijeci Yangtze, praktički je izumro, javljeno je iz Baiji fundacije nakon bezuspješne 6-tjedne potrage.
Još 1950. bilo je oko 6000 primjeraka, prošle godine 50-ak, a sada ih ima eventualno još 2 ili 3, koja sigurno neće dugo preživjeti. Ovo je prvi veliki morski sisavac koji izumire od 1950.

Počelo se dešavati ono za što je jedini i definitivni krivac civilizacija. Pokušajte zamisliti koliko je milijuna godina trebalo proći za evoluciju jednog od najinteligentinijih bića na Zemlji. Koliko je bilo pokušaja i pogrešaka, a koliko plodonosnih mutacija? Koliko se puževih koraka moralo desiti od "amebe" do delfina? Sada će ta veličanstvena vrsta izumrijeti zbog prljavog novca nekih kratkovječnih milionerčića, pripadnika neke kratkovječne životinjske vrste.

Svi nas plaše sa globalnim zatopljenjem, pa nam tada serviraju poluinformacije na osnovi kojih je vjerovanje u klimatske promjene ravno vjerovanju u Veliki prasak. Ono što zapravo žele postići oni koji manipuliraju nama jest to da mi nismo sigurni u globalno zatopljenje i time se previše ne zamaramo. Na taj način multinacionaklne kompanije mogu biti sigurne kako se neće skupiti kritična masa zelenih aktivista koja će stopirati ekonomski rast. Ovo govorim iz razloga što je pitanje globalnog zatopljenja sekundarno pitanje u odnosu na devastaciju krajolika i prirodnih staništa brojnih biljnih i životinjskih vrsta. Malo je kome poznato da svake godine na Zemlji izumre oko 50 000 biljnih i životinjskih vrsta, a da izumiranje samo jedne vrste može imati katastrofalne posljedice za život uopće, jer može doći do «domino efekta» kada ga se najmanje nadamo. Tako je recimo samo uz pčele vezano preko 20 000 biljnih vrsta, koje se oprašuju isključivo preko tih kukaca. Drugim riječima, samo sa pčelama bi izumrlo preko 20 000 biljnih vrsta. Ipak, o tome se malo priča u medijima, a i kada se priča ljudi za to nemaju vremena, jer gleda se Big Brother. Upravo takva situacija kolektivne nesvjesti pogoduje industrijskim izrabljivačima svijeta i naših života.. Tek kada vidim ljude koji šetaju svijetom slijepi pored zdravuh očiju vidim da se radnja filma «Matrix» zapravo događa svuda oko nas. - I tako mi čekamo godinu apokalipse, a ne vidimo da naši jahači već naveliko jaše i skoro da vjerujem da su već nezaustavljivi.


Post je objavljen 14.12.2006. u 22:20 sati.