Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sunflower37

Marketing

a sad red slatkoga... :))

Zahvaljujući dragoj prijateljici XX i njezinom snalaženju među brašnom,pecilnom i vanili šećeru, (ma i drugdje naravno :)) ) ostavljam vam nekoliko recepata iz njezine zbirke.Ostale možete pronaći na sunflower web gdje se ujedno nalaze neke od objavljenih fotografija meni veoma dragih osoba...Dakle, pripazite da bjelanjak ne bacate u sudoper poput mene jer inače čupavci nalik su pettit keksima :(( no uz bijelu kavu mogu se sažvakati :))
Image Hosted by ImageShack.us
JOGURT TORTA

BISKVIT: 10 dag margarina,10 dag šećera, 15 dag brašna, 4 jaja, ˝ praška peciva

KREMA. 2 dag želatina, 1 jogurt, 20 dag šećera, 3 šlaga

2 dag želatine otopiti u 1 jogurtu zagrijavati da ne provri, dodati 20 dag. šećera, izraditi 3 šlaga i sve skupa promiješati. U kalupu u kojemu se pekao biskvit istresti pola kreme dodati voće po želji zatim opet krema. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi.


PITA SA ORASIMA


KORA: 14 dag margarina, 30 dag brašna, 1 žumanjak, 2 – 3 žlice vode, zamijesiti tijesto i razdijeliti na dva dijela (veći i manji) veći dio razvaljati po dnu tepsije i na njega stavi

BISKVIT: 6 bjelanjaka, 15 dag šećera izlupati u čvrst snijeg, 5 žumanjaka, 15 dag čokolade (omekšati ili izribati), 8 dag oraha mljevenih, ˝ praška za pecivo, sve skupa ispeći pa kad se kolač ohladi gore staviti

FIL: ˝ l mlijeka, 15 dag šećera, 1 VŠ, 4 žlice gustina, kad se ohladi 15 dag margarina –
manji dio tijesta razvaljati i ispeći na poleđini tepsije, izlomiti koru ili naribati i posuti po filu


CRVENKAPICA


BISKVIT: 3 jaja, 15 dag šećera, 1 VŠ, 10 dag margarin, 20 dag brašna, 3 dcl mlijeka, 1 PP
- biskvit podijeliti na dva djela u drugi dodati 2 žlice kakao, žuti dio malo zapeći dodati smeđi dio pobacati višnje i ispeći

FIL: ˝ kg sira svježi, 2 VŠ, 4 – 5 žlica šećera, 2 šlaga

Gore preljev od višnje ili želatinu.


ORAŠČIĆI

TIJESTO: 40 dag margarina, 28 dag štauba, 3 rebra omekšane čokolade, 60 dag brašna, 14 dag oraha,1 PP, po želji cimet

KREMA: 25 dag štaub šećara, 4 jaja, 3 rebra čokolade, kuhati na pari, u hladno dodati 1 margarin
Zamijesi i puni modlice ohlađene lijepit po dvije





SLADOLED TORTA

BISKVIT: 6 bjelanjaka, 6 žumanjaka, 18 dag šećera (lupati na pari), 3 žlice vode, 20 dag brašna (oštro), to sve skupa spoji peci u 3 dijela

KREMA: 8 žumanjaka, 30 dag šećera, 1 VŠ (dobro izraditi), te skuhati na pari s 3 dcl mlijeka oko 1 sat dok ne bude gusto kao kajmak

Rastopiti 6 listića želatine ili 6 kavenih žica želatine u prahu bezbojni, rastopiti u 12 žlica vode prokuhati te dodati u ohlađenu žutu kremu tj. u pola ohlađene kreme po želji poškropiti koru sa rumom. Izlupati 1 l šlaga ili talijanski šlag u vrećicama to dodati u žutu kremu koja je posve hladna lagano izmiješati, filovati tortu, slagati u modlu za tortu

Redoslijed: voće – biskvit – fil – voće – biskvit – fil–biskvit - ostaviti u hladnjaku da stoji oko 6 sati


SANTA BARBARA


BISKVIT: 10 bjelanjaka, 25 dag šećera, 20 dag oraha mljevenih, 7 žlica brašna, 1 PP, peci u velikoj tepsiji

KREMA: 10 žumanjaka, 10 žlica šećera, 2 pudinga od vanilije, 1 žlica gustina, kuhati u 1 l mlijeka kad se ohladi dodati 1 margarin

Kremu podijeliti u dva dijela u jedan ide 10 dag kokosa, a u drugi 10 dag čokolade

Redoslijed: biskvit – žuta krema - smeđi krema


KLAVIR TORTA

BISKVIT: 12 bjelanjaka, 12 žlica šećera utući u čvrst snijeg, pa dodati 6 žumanjaka jedno po jedno, 12 žlica oraha, 5 žlica brašna, 1 PP

Ovu smjesu ispeci na dva puta u velikoj tepsiji i svaki biskvit podijeli na 2 dijela

KREMA: ľ l mlijeka prokuhati sa 8 žlica šećera, kad prokuha dodati 5 – 6 žlica griza (najbolje bebi griz), kad je skuhan skinuti sa vatre i dodati 6 žumanjaka jedno po jedno uz stalno miješanje, 10 dag čokolade, kad se ohladi dodati 1 margarin, 10 dag sjeckanih oraha, badema ili lješnjaka, 20 dag žele bombona raznih boja

Sva 4 biskvita filati i motati jedan na drugi, glazura od čokolade

Ne mogu odoljeti i red slanoj delikatesi koju mi je nedavno poslala i čijim se rezltatom i ja mogu pohvaliti :))
SLAVONSKI SNACKS

šunkarica ili neka druga salama, šunke (pršut), trapist sir, šampinjoni, kukuruz, kiseli krastavci, peršinovo lišće – sve to sitno isjeckati – zatim dodati vrhnje, vrhnje za kuhanje i začine (biber, origano, vlasac) ili drugo po želji…

količinu smjese odrediti po osobama …

– kajzerice (okruglo pecivo) prerezati na pola napuniti svaku polovicu i slagati na tepsiju malo podmazanu margarinom, pred kraj pečenja može se dodati malo ribanog sira ili rezanoga na šnite …

peče se 10-15 min u zagrijanoj pećnici 200 - 220 c …

pečeno ukrasiti malo peršinovim lišćem …

to je osnovni recept, po želji može se dodati i nešto drugo …
Image Hosted by ImageShack.us

Oko blagadnskog jelovnika ima posla..postimo samo jedan dan a ostale..ajmeeeeeeeee pa onda sarme, i zaostaci.... aj na posao onda jer slatkog kruha i igara nikad dosti :))U slast!











Post je objavljen 14.12.2006. u 14:55 sati.