Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogamimoga

Marketing

Reinkarnacija umjetnika

Gorana Novovića, makarskog umjetnika, neki prijatelji zovu Isus. Danas dođe u Skalu na "pripremljeni teren". Večernji sati. U Skali konobari Saša i Mare, a tu je i stalna postava gostiju: Kusić, Mate, Žika i još neki.
"Evo ga, bio je 40 dana u pustinji...", dobaci netko iznutra. Cooler Goran, dok se svi smiju, samo uzme novine i ode u baštu čitat. "One su mi ovde najbolji prijatelj", prokomentira doček umjetnik na svoj način, inače malo ciničniji od društveno prihvatljive doze. Što meni izuzetno paše. Fotografiram ga na prepad što baš i nije primio s odobravanjem, ali se nije previše ni uzrujao.
Goran inače pokupi sve dnevne novine u Skali i onda - od početka do kraja. Što je još bolje, navikao je sve one koji su stalno u Skali da čim pročitaju, novine proslijede - njemu. Ako kojim slučajem dođete poslije njega, onda ćete se načekat jer se njemu ne žuri. Gazda u Skali kupuje većinu dnevnih novina, ali ne i 24sata. To mu je dodatni razlog da zajedno s konobarima pokuša mene isprovocirat. Mislila sam mu predložit da se ostavi Jutarnjeg, Večernjaka i drugih koji pišu na dugo i široko i uvede 24sata, barem radi Gorana. Sve bi išlo brže. Bar je ta novina ko stvorena za čitanje uz kavu. Traje koliko i espresso. Ko svaka normalna stvar na ovom svitu, prati tempo života.
Jučer sam bila na jutarnjoj kavi. Kad evo ti Gorana. Sio sa mnom za stol. Ali evo i načelnika policije. Pa kad je čovjek već tu zovnem ga na kavu. Ne predstavljam ja nikoga nikomu. I pratim razvoj situacije. I tako razvezali se mi o svemu i svačemu. Nešto spomenuli stavljanje lisica na aute i kako to nije po zakonu iako Grad ima osnove to koristit (da sad ne tumačim na dugo i široko).
Kad evo ti Gorana. Buntovni umjetnik, pomalo "egzotična" izgleda, pogotovo za policiju, odmah udario kako policija nema pravo ni zaustavljat vozače i "davat im testove na narkotike po zakonu tom i tom...." i bla, bla, bla... Sve to prošlo fino i bezbolno. Kad je načelnik otišao ja Goranu govorim o komu je riječ. Ubrao je on o kome se radi, ali već je ispalio što je imao.
Zove se Goran, a mene ne podsjeća na Isusa, nego opet na - Gorana, ali Karana.

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 13.12.2006. u 21:30 sati.