Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/keepusalive

Marketing

STOP TESTIRANJU NA ŽIVOTINJAMA...

-Manje od 2% ljudskih bolesti(točnije 1.6%) je ikad viđeno kod životinja.

-95% ljekova testiranih na životinjama odmah je odbačeno kao izuzetno opasno ili beskorisno za ljude.

-Najmanje 50 ljekova koje možemo nači na tržištu uzrokuje rak kod pokusnih životinja. Oni su odobreni samo zbog toga što se javno priznaje da su pokusi na životinjama nerelevantni.

-Kada su pitani jesu li pokusi na životinjama mjerodavni obzirom na anatomsku i psihološku različitost ljudi i životinja, 88% lječnika složilo se da nije tako.

-Rezultati ispitivanja na štakorima sigurni su samo u 37% kod identifikacije uzroka raka na ljudima. Čak bi i bacanje novčića bilo preciznije!

-Prema rezultatima ispitivanja na životinjama limunov sok je smrtonosan otrov dok su arsen, kukuta i botulin sasvim sigurni.

-Prema jednom istraživanju u Njemačkoj, uzrok 88% mrtvorođene djece su kemijski proizvodi koji su uspješno prošli ispitivanje na životinjama.

-Usprkos mnogim Nobelovim nagradama koji su dobili vivisektori, samo 45% od njih se slaže da su pokusi na životinjama neophodni.

-Najmanje 33 životinje umiru u laboratorijima diljem svijeta SVAKE SEKUNDE, u Velikoj Britaniji umire jedna životinja svake 4 sekunde.

-Postoji najmanje 450 alternativnih metoda koje mogu zamjeniti pokuse na životinjama.

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 13.12.2006. u 17:22 sati.