Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sunflower37

Marketing

a djedica? :))...

Zvali smo ga Djed Mraz i pisali na adresu Sjevernog pola.Danas je on Djed Božićnjak i možeš mu poslat e-mail.Kako bilo poklon stiže - omražene čarape i omiljeni parfemi čekaju naručeno ispod bora.No čitajući inženjerske statistike Go, prema podacima Ureda za populacijsku statistiku, postoje i činjenice koje umanjuju bjelobradom vjerodostojnost.:))
Image Hosted by ImageShack.us
Računa se da na svijetu ima oko 2 milijarde djece te ako izuzmemo hinduse,zidove,muslimane i budiste,Djedica mora posjetiti oko 108 milijuna krovova,ukoliko pod svakim živi bar jedno dobro dijete.
Vremešni starac ima 31 radni sat te u to vrijeme, zahvaljujući različitim vremenskim zonama, mora obići 967 kuća u sekundi.Znači za zaustavljanje sanjki,uzimanje poklona,provlačenje kroz dimnjak,pronalaženje bora,ostavljanje poklona,možda toilet i okrepa, ponovno uspinjanje dimnjakom - ima točno 1/1000 sekundu.
Za sav taj teret, računajte da svaki poklon težak je barem poput Lego kockica cca 800g, dakle za ukupno 500 tisuća tona potrebno je 360 tisuća letećih jelena koji tako dodatno povećavaju teret saonica.
Image Hosted by ImageShack.us
Putujući brzinom od 1080km/sat stvarali bi takav otpor zraka, koji bi zagrijao jelene upravo onako kao sto se zagrije svemirski brod ulazeći ponovo u Zemljinu atmosferu te da bi pokloni stigli na vrijeme, pretvorilo jelene u plamteću nebesku bakljadu.
Santa Claus izložen akceleracijskoj sili, iako prikazan kao masa od cca 120 kg, bio bi potpuno smrvljen i slomljenih kostiju. :((
I onda ako je ikad i posojao, vjerovatno više nije živ.
Image Hosted by ImageShack.us
Drugi pak protive se komercijalizaciji Božići i smatraju da je to jedna od marketinških fora Coca-cole te ga žele protjerati natrag preko bare.
U Njemačkoj i na najvećem božićnom sajmu u Austriji, jedini djed u crvenom odijelcu može se vidjeti na naljepnicama koje ga zabranjuju.
Image Hosted by ImageShack.us
Eto,ostaje na vama dali ćete zadržati ono čega se sjećate iz svog djetinjstva ili priznati i odrasti pa reći da djecu ne donose rode a poklone naručiti bližnjima.Ili jednostavno sa svojim klincima uskočiti u vlak Djeda Božićnjaka koji ih tako veseli....


Post je objavljen 13.12.2006. u 19:40 sati.