Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vilenjak

Marketing

Blog kulturna emisija

Kulturno novinarstvo u Hrvatskoj je u kurcu jer su svi fini mirni što stvara dojam da kulture uopće i nema, ako se neki skandal i raspiri svi ga ubrzano gase. Smislio sam neku vrstu tjednog kulturnog Nightmare stagea o kojem bi novine sutra pisale i ljudi razgovarali jer bi obrađivao kulturu na način na koji to nitko nije radio u neovisnoj Hrvatskoj.

Kao voditelje sam sam zamislio: u studiju Manistra i Lečeni Pravoslavac (ENG prilozi i video kolumna snimana u eksterijeru).

Tema1: u studiju imamo mladog pisca kome svi podilaze. Kao gost kritičar dolazi Milko Valent u fetiš odjeći (Kilowat SM shop) i, prvo baci par citata iz svoje drame „Pledoaje po pički“, a nakon toga mu vrijeđa knjigu, a bogobojazna i samozatajna Manistra ga također vrijeđa, ali ljubazno. On se brani ili počinje plakati ili bježi iz studija. Onda skačemo na Lečenog koji vrijeđa knjige u izlozima knjižare.

Kasnije u noći, dolaze glumci i kazalištarci sa premijere i vode neformalni razgovor uz čašicu, tako da budu otvoreniji. Dijele se karte za sljedeću predstavu pa se glumci opuste, dovuku se neki premijerni gledatelji koji iznose svoje viđenje. Npr. „Ušo je u lik“ i sl.

Tema2: Denisova knjiga, koju niko nije obradio kako treba, dovlačimo u studio glasnogovornika MUP-a (ili ga imamo snimljenog) da objasni zašto je knjiga zabranjena, onda Tonko Lonza ili Dubravko Sidor čita zabranjeno poglavlje o RTL-u, radimo skandal o kome će sutra pisati novine.

Tema3: U studiju je srpski pisac Vidojković, mlad, dinamičan, nabrijan, medijski eksponiran šoumen, najčitaniji ove godine. Dolazi Markiz pod venecijanskom maskom i pita ga: 'Trpaš li se u bulju'. Opet imamo nesmiljeni skandal. Gledanost raste.

Tema4: Vlasta Delimar i Tom Gotovac kolju svinje. Gosti su iz oslobođenja životinja. Ili jedno od njih dvoje koristimo kao jingleove. Npr. Tom prije svake reklame ima kratki performance – piša na knjigu.

Ideja za nagradnu igru telefoni 060 – Postavi se pitanje „Koga će Vlasta Delimar poslati u Had na kraju emisije?“

1. svinju
2. kokoš
3. nije bitno

Na kraju se dijeli ta trančirana svinja ili očerupana kokoš. Ili MAx ADSL za jednu kunu.

Skrivena kamera: Miljenko Jergović susreće Dražena Katunarića slučajno u Mercatoru na odjelu „slobodno vrijeme“.

Onda rubrika PARTY

Slikamo Manistru za Klik i FHM radi PR-a.

Post je objavljen 13.12.2006. u 00:36 sati.