Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/joepellena

Marketing

RINA (riblja izvještajna novinska agencija) -izvadak iz listopadskog broja

Sinoć je u međunarnim vodama u blizini Hrvatske organiziran strašan tulum. Povod je bila divna krasna velika donacija nepoznate ljudotine od 40-ak kilograma kokaina. Od pića je bilo samo na hektolitre slane vode, meni se satojao od ostataka iz trajekta Petar Hektorović, a kanapee od račića i kozica je donio Galeb Ante. Od celebritija su najviše pažnje na sebe privlačili Flipper i (Free)Willy, koji su ujedno spasili nekoliko utopljenika od morskih pasa. Zabilježena su tristočedrdesetdva incidenta. Najozbiljnije je bilu u Istri, gdje su zabilježena tri teška incidenta, a najteži se dogodio rano pred jutro kada je banda girica demolirala brodogradilište Uljanik. Od ostalih zanimljivosti: Kit Jere se zabio u Brač, a za delfinom Šimom se i dalje traga, zadnji put je bio viđen kod dubrovačkog akvatorija kako glisira sa dvije morske medvjedice na prsnim perajama. Pelikani nisu došli zbog oluje iznad Gibraltara.

P.S (dodatak vijesti)
Rano jutros je u tunogojilištu kod Raba došlo je do tragične nesreće. U povratku sa megatuluma, koji je u međunarodnim vodama trajao neprekidno tri dana, predvodnik jata tuna Albin Ždero je na obilaznici oko Raba zaspao i sletio sa sjevernojadranske struje. Cijelo jato se zaletilo u obližnji otočić. Nijedna nije preživjela. Svjedoci očevidci kažu da su se tune cerekale kao hijene udarajući u oštre stijene. Uviđaj je u tijeku, a tijela je već preuzela pogrebna ustanova "Rio mare". Konzerve očekujemo u dućanima za dva-do tri tjedna. Bit će hit, garant.

(dodatak dodatku vijesti)
Na seminaru održanom u kornatskom arhipelagu povela se burna rasprava o potencijalnoj štetnosti kokaina na rast i razvoj morske flore i faune. Pri kraju seminara poznati nutricionist bracin Pere je održao dirljiv govor. Začudan koincidencija je da su tijekom njegovog govora struje nanijele kokain u tragovima u seminarsku dvoranu. Pere je istaknuo, citiram, da ljudi bacaju mnoge stvari u more i da, za razliku od vešmašine i plastičnih vrećica, kokain nije otpad već rijedak ekološki proizvod, prirodan i, šmrk, biorazgradiv, te se odstranjuje iz okoliša vrlo jednostavnim procesom ušmrkivanja kroz škrge dakle nema, šmrk, ni govora o štetnosti te divne divne divne tvari, a osim toga stari to vrijedi milijune kuiš eura, jer, šmrk, stari čuj kako ono kažu kuiš eee stari ovoooo je luuudooo..., kraj citata. Seminar je završio natjecanjem u limbo plesu i karaokama. Pere je nestao u međunarodnim vodama. I njega i delfina Šimu i dalje traži morska služba spašavanja. Izvještavat ćemo vas o razvoju događaja.

Post je objavljen 11.12.2006. u 20:51 sati.