Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbbkaubojka

Marketing

U SUDAČKOJ NADOKNADI

Ćorluka spasio Plave


Spasitelj u sudačkoj nadoknadi - Vedran Ćorluka

Dinamo je u Čakovcu imao dva gola prednosti, no uporni domaćini uspjeli su nadoknaditi zaostatak. Ugodnije blagdane Plavima je osigurao Ćorluka, golom u sudačkoj nadoknadi za konačnih 3:2.

Međimurje - Dinamo 2:3 (0:2)


Čakovec. Stadion Mladosti. Gledatelja: 4500. Sudac:
Svilokos (Sisak). Strijelci: 0:1 - Pandev (10), 0:2 -
Eduardo (40), 1:2 - Štefančić (55), 2:2 - Bratković
(68), 2:3 - Ćorluka (90).


U odgođenom susretu 15. kola državnog nogometnog prvenstva, ujedno i posljednjoj utakmici uoči zimske stanke, Dinamo je "preživio" gostovanje u Čakovcu, svladavši domaće Međimurje s 3:2.
Plavi su tijekom cijelog susreta bili bolja momčad na terenu, a već u prvom dijelu stigli su do uvjerljive prednosti od dva gola. Već u 10. minuti snalažljivi Saško Pandev uspio je osigurati vodstvo maksimirske momčadi, nakon točnog dodavanja Da Silve koji se uoči utakmice žalio na bolove u leđima. Nakon asistencije, najbolji strijelac lige do odlaska na odmor uspio se upisati i među strijelce - u 40. minuti zabio je svoj osamnaesti ligaški pogodak u jesenskom dijelu prvenstva.
Osokoljeni uvjerljivim vodstvom, Zagrepčani su se u nastavku pretjerano opustili, pa je u 55. minuti Matija Štefančić vratio nadu domaćinima, glavom pospremivši loptu u donji desni kut nemoćnog Lončarića. Štefančić se našao u izglednoj prilici i nekoliko minuta poslje, no Dinamov vratar uspio ga je zaustaviti. No ova prilika bila je samo najava skorog izjednačenja - u 68. minuti Dinamova obrana opet je slabo reagirala nakon jednog ubačaja, a najviši u skoku bio je Krunoslav Bratković koji pogađa za 2:2.
Veliki preokret ipak je izostao - drugim ligaškim pogotkom u ovoj sezoni spriječio ga je Vedran Ćorluka, koji je u sudačkoj nadoknadi uspio svladati dotad izvrsnog vratara Tomića. Ivankovićevi izabranici tako su, teže nego što se očekivalo, u Čakovcu ipak stigli do pobjede, stvorivši tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk.



Post je objavljen 09.12.2006. u 18:20 sati.