Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Treća trećina (3)

Sljedećih pet bordova bili su parcijalci gdje smo uspjeli razmijeniti po pet impova i tako se u drugu polovicu ušlo sa 27:19 za Split. Iako vode gosti opuštena atmosfera za stolom je nama dobar znak. Drugo poluvrijeme krenulo je swingom za Split: Radelja je odigrao 1NT za 10 štihova dok su naši timdžije pali nenapravljivih 3NT. Moja pogreška u odbacivanju i stara iskusnjara je uzela 7 IMP-a. Treći bord je bio zanimljiv: izlicitirali smo 2 herc a Obad je napravio 10 štihova. Impasi leže i ključna boja je 3-3, tip borda gdje bi za drugim stolom trebali licitirali tanku manšu zbog lošeg semafora. Ništa od toga, uzeli smo impiće jer je tamo bio pass out.
Zadnja dva borda su zanimljiva. Prvo dobra Splitska licitacija: izbjegli su igrati 3NT koji je na pik ataku jednom ne. Nažalost u igri su uspjeli pasti kontrakt koji izgleda u glavu.

WestNorthEastSouth
-PassPass1
Pass2Pass2NT
Pass3Pass3NT
Pass4NTPass5
PassPassPass


5
x
x
Q 10 9
J 9 x x x
A K x x
 
Q x x
J x x x
K 10 x x
10 x
  K J x x x
x x x
A x
J x x
  A x x x
A K x
Q x
Q x x x
 


Došla je ataka herc do herca sa stola. As tref, kralj tref i karo kojeg sam uzeo sa asem. Mislio sam da je jedina šansa za pad da partner ima herc kralja i štih sa strane te sam igrao mali herc. Izvođač je uzeo u ruci. Damu karo partner uzima kraljem i igra treći herc do izvođačevog kralja. SAd sam počeo spavati jer sam mislio da se kontrakt radi uvijek. Nažalost, nakon pik asa i pik šnapera igrao je još jedan tref da izbije mog puba i ostao štih kratak. Uzei smo na kraju karo koji je bio 4-2.

Na zadnjem bordu me je Radelja sa 5 karo izludio. Totalno nas je izbaražirao. Računao sam da su karo poeni kod njega i da partner za 2 herc mora donijeti dobre poene u adutu i neki crni štih, pa da je slem u najgorem slučaju na impas kralja herc. Samo ću reći da je partner imao QJ10x u karonu a ja sam sletio jednom jer ne leži kralj tref niti pik dama.

WestNorthEastSouth
---1
Pass256
XPassPassPass


6
A
J x x
Q 9 x x
Q J 10 x
x x
 
Q x x
K x x
x
K J x x x x
  x x x
-
A K x x x x x x
10 x
  A K 10 9
A J 10 x x x
-
A Q x
 


Da sam pasirao partner bi kontrirao. Nisam bio siguran da li bi partner pročitao moju ruku kao forcing pass pa sam odluku preuzeo na sebe. Tko mi može reći da li je ovo forcing pass situacija i kako licitirati bord?

Image Hosted by ImageShack.us


VAŽ JE NAŠ!

Post je objavljen 08.12.2006. u 09:00 sati.