Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegy

Marketing

Ratko

Pisala je nedavno Bigica o «po kućama» stilu druženja s građanstvom s kojim će nas upoznati «naša» blogerica Vesna. No da je HNS krenuo u neke nove i sasvim revolucionarne načine općenja s građankama i građanima, svjedoči i još jedan njegov član – Ratko. U jučerašnjoj emisiji Otvoreno Radimir Čačić upoznao nas je sa svojim planovima i dosadašnjim uratcima te nas obasuo mudrosti koje je nepresušan izvor.

Prvo, ne, on NIKAD nije bio u sukobu interesa. Njegove firme i dobivanje poslova dok je bio ministar nemaju baš nikakve veze jedno s drugim. Budite mirni po tom pitanju.

Onda, ON je taj koji gradio ceste. Nije to bila tadašnja vlada Ivice Račana, nije to bio ni novac iz državnog proračuna (bolje reći – DUG koji nam visi za vratom), baš ON je taj koji je, zamislite, napravio PROJEKT. Jer nitko drugi nikad ne bi mogao napraviti takav projekt. Nitko drugi u Hrvata ne bi znao graditi ceste. NITKO.

I najbitnije, Ratko želi biti PREMIJER. O da, jako jako to želi. Toliko jako da je krenuo u svoju premijersku kampanju (s autom-kombijem koji je njegov, ali je od stranke ??? ). Znam, izborni sustav u kojem se u Hrvatskoj izravno NE može izabrati premijera i u kojem moraš imati stranku koja ti to mjesto mora osigurati malo smeta, ali nema veze. On tvrdi da HNS ima od 9 do 22 % biračkog tijela na svojoj strani. Usput, i ja vjerujem da imam od 0 do 99% biračkog tijela. No da se vratim na temu, čak i ako HNS ne osigura to premijersko mjesto, koalirat će oni. S SDP-om. A Mali bi Ivica pri tom morao pustiti Ratka da bude premijer, jer Ratko, kako sam kaže, je NAJBOLJI čovjek i NITKO drugi to ne može do njega osobno.

Dakle, što se lik sinoć bio napuhnuo. I inače je napuhan, ali sinoćnja drskost, bahatost i nepristojnost je bila takva da je nadmašio samoga sebe. U svoj toj narcisoidnosti zaboravio je i na realnost i na osjećaj za mjeru. U svim tim lupetanjima, uspio je prozboriti čak i to da hrvatski birači i ne znaju stranke, znaju samo da postoje vladajući i oporbeni. Da, ja bih nadodala da hrvatski birači znaju abecedu samo do slova C, a i broje do 7.

Sve u svemu, Ratko i Vesna, par iz snova. Zaokružite ih obavezno.

p.s. Da ne bude zabune, emisija je zahvaljući «budućem premijeru» i ostalim gostima bila iznimno zabavna i nimalo stresna po moj duh. Dugo nisam u političkoj emisiji uživala toliko. Image Hosted by ImageShack.us Makar bi radije da je bila emisija u kojoj ljudi koji u njoj sudjeluju djeluju sposobno, pametno, vjerodostojno i pošteno. Takvih baš i ne vidim previše kad je politika u pitanju.

UPDATE

Vjerodostojnost političara reprezentira i naš Gospodin Predsjednik Građanin, nekad član gore spomenute stranke, a i jedne druge, nespomenute, ali zna se koje. Radi usporedbe njegovih današnjih govora i jednoga kojeg je izrekao prije x godina nije loše poslušati i pogledati snimku koju je prvi objavio Index.



Post je objavljen 09.12.2006. u 23:16 sati.