Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samomisli

Marketing

10 ključnih zaključaka o svemu i ni o čemu

1. Nedavno sam primijetila da sam o svom blogu počela govoriti koristeći prošlo vrijeme. «Imala sam blog», izleti mi u nekom razgovoru, kao da govorim o nekom neobnovljivom dijelu sebe, ili o vremenu u kojem više ne sudjelujem. I bude mi žao, jer sam zapravo još uvijek tu, koliko god neuvjerljivo zvučalo.
Zaključak: Može se biti i šutjeti, ili biti a govoriti negdje drugdje, u eteru koji na blogu nema svoju frekvenciju.

2. U posljednje vrijeme puno sam upijala. Knjige, događaje, kazališne prizore, ljude, djeliće razgovora, prizore iz svakodnevnice. Čini mi se da ništa nije prolazilo mimo mene jer sam i najsitnije pojedinosti proživljavala cijelim bićem. Postala sam majstorica akumulacije, prvakinja u prikupljanju impresija.
Zaključak: Promatranje života ide mi bolje nego ikad.

3. Više ne pušim. Ne kupujem cigarete. Ne nosim ih u torbi. Ne ovisim o njima. Zrak je čist, a ja nekoliko kila teža.
Zaključak: Ne, neću se udebljati!

4. Moja prijateljica Žaba udaje se za desetak dana. To je trebala biti prva stavka na ovom popisu, ali nije loše katkad malo pretumbati stvari, ako ni zbog čega drugog - onda u inat redoslijedu. Dakle, Žaba se udaje, ja sam joj kuma, a i bebica je na putu. Svi smo sretni zbog toga, jedino je Uspić malo zabrinut jer se Žaba «ne ponaša kao trudnica». Tvrdi da je neozbiljna s obzirom na svoje «stanje».
Zaključak: Volim prosinačka vjenčanja.

5. Radila sam punom parom. Bila sam kreativna, otvarala sam neka nova vrata. Bila sam vrijedna, iako na trenutke pomalo izgubljena u izazovima na kakve nisam navikla. Dosađivala sam svima oko sebe preispitujući svoje ideje, ali napravila sam veliki korak naprijed.
Zaključak: Možemo sve što vjerujemo da možemo.

6. Katkad zastanem u nekoj svojoj misli. Zadržim se u njoj trenutak, dva, i odlučim je zapisati da mi ne pobjegne. Onda to ne učinim, i ona se izgubi negdje u misaonoj reciklaži, kao i tolike prije nje.
Zaključak: Treba pisati. Pisati se mora.

7. Ponekad uživam u kućanskim poslovima. Tako mi je lijepo katkad raditi nešto a da pritom ne moram nužno koristiti mozak. Ugoda moždane neaktivnosti – to je moja mračna tajna. My secret life.
Zaključak: Za čišćenje WC školjke najbolji je Domestos.

8. Kupila sam novi prijevod Harukija Murakamija. Kupila sam i Amelie, jedan od meni najdražih filmova. Kupila sam i nešto krpica. I naušnice. I nekoliko poklona.
Zaključak: Ne možeš baš od svega apstinirati.

9. U tjedan dana dva puta sam u stvarnosti doživjela prizor iz filma American Beauty, onaj u kojem plastična vrećica nošena vjetrom pleše u svom životnom vrtlogu.
Zaključak: Poruke su svuda oko nas.

10. Citat u ime zaključnog zaključka: Jedina sloboda koja zaslužuje to ime, jest ona da težimo vlastitom dobru na vlastiti način. (J. S. Mill)




Post je objavljen 06.12.2006. u 00:33 sati.