Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mama44

Marketing

LOMIM SE...

...

mislim kako bi bilo dobro da svoje skribomanske potrebe opet prenesem na klasiku - papir i olovku. Gledam te svoje tekstove - osim par stvari koje su u vezi sa djecom ( a ni tu više to nije to!), sve se drugo svelo na sipanje gorčine prema društvu, sistemu, svakodnevnici koja ispada ružnija nego što jest.
Nisam, zapravo, u takvom raspoloženju, ali imam dojam da bi se sljedeće piskaranje svelo i opet na kuknjavu, borbu s vjetrenjačama, traženje mišljenja o nečem što je svakom jasno i na što pametan čovjek ne troši energiiju. U kratko, čini mi se da nema smisla, i onako se 99,99 % tih stvari ne da popraviti vikom neke tamo mame.
Takvo je vrijeme.
Zapravo, imam dojam da sam dosadna i sebi i drugima.
A za drugo nemam inspiracije.
Pa bi bilo bolje da se maknem.

A onda opet, vidi slučaja i imena moga bloga, naletim na blogove mladih ljudi, onih stvorenja koja prolaze trnovit put odrastanja. I onda mi ne da vrag mira.Pa, ne računajuć na to, napravim nešto dobro. Nije puno, al' me veseli. Srce mi je veeeliko.

Ne znam, moram razmisliti.


Jel' ima smisla i opet pisati o tome kako je Zagušljivi slavodobitno i cinički rekao na telefon kako mi neće dati dio novca za registraciju auta i gotovo? Onaj tko me prati, reći će da sam već odavno svo to svoje sranje mogla riješiti, ili će jednostavno odmahnuti rukom i reći - ah, nema smisla, ova nikako da se pomakne. Sad me je već i sram. Što sebe, što drugih.
Jel' ima smisla pričati o tome kako idu blagdani, a ja samo gledam di da zbrišem, jer će isti taj Zagušljivi bit doma? A zapravo ne mogu nigdje, naravno, jer nemam s čim?
Jel' ima smisla reći da mi ni najstarija neće doći iz istog razloga? Još jedan Božić bez sve djece na okupu?Radi kretena? Odakle i dokle uopće te nepravde da jedan zao čovjek može tolikim ljudima oko sebe zagorčavati život?da može, zapravo, manipulirati i maltretirati sve oko sebe zato jer ima privilegiju da radi i zarađuje?

Ne znam.
Samo znam da sam opet skrenula u one vode radi kojih mislim da bi bilo bolje ili prestati ili se povući na neko neodređeno vrijeme.




Post je objavljen 06.12.2006. u 05:45 sati.