Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/mediokaz

Marketing

Palac gore za Radio101

Društvena je misija svakog medija da osim diseminacije informacija, senzibilizira javnost protiv nepravdi i tako pomogne razvoju odgovornog civilnog društva. Radio101 jedan je od onih hrvatskih medija koji to rade apsolutno najbolje!

U emisiji Zagrebački odrezak (20.studenog 2006.) Radio101 je na brutalno sarkastičan način ogolio i time učinio da postane kristalno jasno koliko su čelnici Srpskog društva Prosvjeta necivilizirani kad su tri dana nakon 15. obljetnice masakra u Vukovaru, koji su počinili njihovi sunarodnjaci, odlučili u hrvatskoj prijestolnici organizirati Dane srpske kulture.

U tom radio prilogu (1MB, mp3) generalni tajnik Srpskog društva Prosvjeta, Rade Dragojević, u jednom dahu je izrekao:

Mi naravno tempiramo pojedine programe prema vlastitom kalendaru. Dakle u nekim drugim tjednima i danima imamo neke druge programe i za ovaj program se našlo upravo mjesta u ovom tjednu. To je jedini kriterij. Nema nikakvog drugog kriterija izvan toga.


Da razložimo tu izjavu:
1. Dragojević ističe da su TEMPIRALI svoj program u vrijeme obljetnice prisjećanja na žrtve masakra u Vukovaru
2. Kaže da su to napravili ISKLJUČIVO prema vlastitom kalendaru, ne mareći za osjećaje svojih sugrađana
2. I konačno, zaključuje da je to bio JEDINI KRITERIJ ZA ODREĐIVANJE TERMINA obilježavanja Dana srpske kulture

Ja sam zgrožen!

Evo jednog cjelovitog komentara na takvo ponašanje čelnika društva Prosvjeta...

Tako se ne ponašaju kulturni ljudi.

Kako kaže stara njemačka poslovica, 'u kući obješenog ne priča se o konopcu'.

Pristojnost nalaže da se tjedan SRPSKE kulture malo odmakne od tjedna SRPSKE krvožednosti. Bez obzira na to što je u jednom slučaju stvar u jednim Srbima, a u drugom slučaju o drugima. I što jedni vjerojatno s drugima nisu imali nikakve veze - kaže Emericzy

Misao: Kad se netko promocijom svoje kulture (Dani srpske kulture) služi kao sredstvom negiranja nečije tuđe kulture (sjećanje na žrtve pada Vukovara), onda koristi vlastitu kulturu kao propagandu.


BILJEŠKA O ŽRTVAMA - Ovčara je srpski koncentracijski logor udaljen pet kilometara istočno od Vukovara. Kroz taj logor je od 1991. do kraja Domovinskog rata prošlo oko 3500 civila koji su mučeni i ubijani po nacističkim metodama. U Ovčari je život izgubilo 200 civila, dok ih se 61 još danas smatra nestalim. Svjedočenje jedne od žrtava s Ovčare.


//mBoy

Post je objavljen 05.12.2006. u 21:12 sati.