Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Solistički vikend

Prošli, vrlo buran kickboxing vikend prošao je u pojedinačnim nastupima hrvatskih kickboksača po Europama, pa da krenem redom:

Srđan Špirk obranio WAKO Pro naslov



Što da ja budem "pametan" kada sve piše:





A evo i nekoliko sličica:








Bravo, čestitke Srđanu!


Idemo dalje:

King of the Fire - Europe



U Beogradu, u hotelu "Hilton" u subotu 2.12.2006. je održana večernja gala kickboxing priredba "King of the Fire - Europe" s nekoliko vrlo atraktivnih borbi u thai kickboxingu po K1 pravilima. Prvi puta da se u Srbiji ovakvo nešto organizira.

Na ovu priredbu, od organizatora je pozvan i Marin Došen, mladi hrvatski reprezentativac, član kickboxing kluba "Sveti Matej" iz Viškova, koji je na priredbi sudjelovao sa svojim trenerom Draganom Majkićem.

Marin Došen susreo se u meču +91 kg težinske kategorije s aktualnim prvakom Europe - Draganom Jovanovićem. Nakon odlične borbe u 3 runde po 3 minute po K1 pravilima, kako kaže Majkić - do sada najboljeg Došenovog nastupa koji je digao Beigradsku publiku na noge, Marin Došen izgubio je na bodove. Na žalost, u trećoj rundi slomio je mali prst, ali je svejedno borbu odradio do kraja.

Čestitam i Marinu na dobro odrađenoj borbi!

Photo by: www.profightstore.com

Renato nadomak WAKO Pro titule



Renato Gogošević član kickboxing kluba "Pit Bull" iz Splita, pod vodstvom svoga trenera prof. Marka Žaje, u nedjelju 3.12.2006. je u Rimu napadao na upražnjenu titulu WAKO Pro Interkontinentalnog prvaka u full contactu, u težinskoj kategoriji -71,8 kg. Protivnik Renatu bio je talijanski borac Matteo Previtali.

I kako izvještava Žaja, u odličnoj borbi koja je u svakom trenutku bila na strani Renata i koja bi da je održana bilo gdje osim u Italiji završila pobjedom našeg borca, Renato je nakon 10 dvominutnih rundi izgubio na bodove sljedećim rezultatom: sudac 1 - 96:96 (prednost Previtali), sudac 2 - 95:95 (prednost Gogošević) i sudac 3 - 97:96 - dakle podijeljenom odlukom sudaca 2:1 novi WAKO Pro interkontinentalni prvak u full contactu, težinake kategorije postao je talijan Matteo Previtali.

Častitke i Renatu na odličnoj borbi, a titula, ma biti će ih - eto, kako Žaja najavljuje, priprema se kickboxing priredba u Zadru negdje u 4. mjesecu kada bi se održao i revanš meč između Gogoševića i Previtalija. Naravno da to nećemo propustiti.


Frane Radnić u lovu na 10000 Eura



U subotu, 2.12.2006. u Padovi, održan je thai kickboxing turnir osmorice po K1 max pravilima "Janus Fight Night", a na kojem je pod vodstvom prof. Marka Žaje sudjelovao naš šampion Frane Radnić.

Borbe su se odvijale u 3 runde po 3 minute. U svojoj prvoj borbi Frane Radnić prekidom u 3. rundi pobijedio je talijanskog nositelja WAKO Pro titule Stefana Stradelu. U polufinalnoj borbi, Frane se susreo s Armencem Georgom Petrosyanom i izgubio prekidom u 1. rundi.




Isti taj Petrosyan je kasnije u finalu na bodove savlado nizozemca Marca Piquča i osvojio turnir s 10000 Eura nagradnim fondom.

Ovime je Frane, bez obzira na konačni ishod ove borbe, potvrdio spremnost za postizavanje još većih rezultata na K1 max turnirima, s realnim očekivanjem da će se plasirati na završni turnir.

Bravo Frane!






Rosy, ne stane, ali ni ne staje



Evo još jednog izvještaja o nastupu jednog jedinog kluba iz Hrvatske na kickboxing turniru u Mađarskoj, a sve to ima svoju dodatnu zanimljivost - održan je turnir veterana na kojem je sudjelovao i naš trener Tomislav Rosy, koji inače ni na sliku na stane, ali ni ne staje. Svaka čast Tomy.



U Mađarskom gradu Segedu,1. i 2.12.2006. održavao se 5. kickboxing kup Svetoga Nikole te Sveučilišno kickboxing prvenstvo Mađarske. Na kupu je nastupilo 316 natjecatelja iz 5 država: Mađarske, Srbije, Rumunjske, Grčke i Hrvatske. Za Hrvatsku boju nastupilo je pet natjecatelja iz KBK "Novska" iz Novske.

Petrit Rahmani nastupio je u semi contactu u dvije težinske kategorije, u svojoj kategoriji do 28 kg u polufinalu je pobjedio Marcela Čikošija iz Srbije 17:11, a u finalu Žolta Kovača iz Mađarske 12:2 te osvojio prvo mjesto i kup Sv.Nikole. U kategoriji do 32 kg Petrit je u polufinalu izgubio od Mađara Petera Krissa 8:2 te osvojio 3.mjesto. Petrit je nakon Budimpešte već drugi puta dokazao da je izniman talent te da se može nositi i s najboljim mađarskim borcima.

Nakon odličnih borbi svi novljani došli su do polufinala i semi i light contacta.

Slađana Radoš u semi contactu kategorije do 46 kg u polufinalu gubi od Bianke Kočiš 10:8 te osvaja 3.mjesto. U light contactu Slađana nastupa u kategoriji do 50 kg te osvaja 3.mjesto izgubivši polufinale od Cinthie Baier iz Mađarske 3:0.

Ariana Jambrišak nastupila je u kategoriji seniorki plus 70 kg, u semi contactu je nakon pobjede nad Širbik iz Mađarske izgubila polufinale od svjetske prvakinje Barbare Kovač te osvojila 3.mjesto, isti scenarij se dogodio i u light contactu.

Matija Jambrišak uspješno je došao do polufinala u kojemu gubi od domaćeg natjecatelja Gabora Ivanjia 9:8, opet uz pomoć tri mađarska suca. Matija je uz 3.mjesto u semi contaktu osvojio i 2.mjesto u light contactu. Pobjedio je Petera Hartanjia iz Mađarske 3:0, a nažalost izgubio finale od Richarda Veresza, sada već jako poznatog borca.

U večernjem terminu pred prepunim gledateljstvom počelo je natjecanje seniora, „starih zmajeva“ kako ih je nazvao organizator. Stari zmajevi posloženi su po kategorijama, od 30-35 godina, od 36-40, te plus 41 godina.

Trener KBK Novske Tomislav Rosy nastupio je sa slomljenim rebrom i nosom od nedavnog pada s motocikla. Iako ima 42 godine uvršten je u kategoriju 36-40 godina. U kategoriji su nastupila 24 borca. Nakon što je uspješno prošao Jožefa Gerendaša iz Mađarske te Mirka Halasa iz Srbije, novljanski trener u polufinalu nalijeće na Ištvana Totha iz Mađarske, višestrukog svjetskog i europskog prvaka.Uz ogromnu podršku iz publike Rosy zadaje nekoliko preciznih udaraca, ali ipak gubi 9:4 te osvaja 3.mjesto. U light contactu gubi polufinale od Ištvana Kiraja te također biva 3. Tomislav Rosy osvaja kup i nagradu za najborbenijeg natjecatelja među “starim zmajevima“, majstorima koji su svoj djeci pokazali svoje znanje te dokazali da su nešto naučili u mladosti. Vrhunsko pripremljeni turnir potrajao je dugo u večernje sate.

A što reći nakon ovoga - bravo Novljani, a još više bravo Tomy.


Eto, to bi bio taj kickboxing solistički vikend. Lijepo, zar ne?






Post je objavljen 04.12.2006. u 20:50 sati.