Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Treća trećina (1)

Ušli smo u zadnju trećinu protiv Splita sa +44 IMP-a. U toj situaciji nam je išlo na ruku da se igra ujutro jer i protivnici neće biti 100% skoncentrirani, mi smo u prosjeku oko 15 godina mlađi od njih. Razlika u godinama bi trebala donijeti prevagu u iskustvu, no zbog problema sa sastavljanjem ekipe nisu igrali uigrani splitski parovi.

Na prvom bordu bio sam na trećem mjestu. Dobio sam 10 9 x x x x x A x x x A x x a partner je otvorio jedan karo (bolji minor). Desni mrski neprijatelj dao je kontru i sad se moram odlučiti između dva karo i jedan pik. Činilo mi se zgodnim prijaviti pik i vratiti se u karo kasnije. Lijevi daje kontru, partner licitira dva tref. Super, sad mi svi poeni rade. Desni pasira a ja ispravljamu dva karo. Lijevi i partner pasiraju a desni licitira dva pik. Kontra lijevoga u prvom krugu obećala je pik farbu. Pasirao sam a partner je kontrirao. Strah me je sa slabom rukom, lošim adutima i nijednim štihom u hercu ostaviti kontru, pogotovo kad su protivnici crveni. Ispravio sam u tri karo i nažalost pali smo dva puta. -200 i 6 IMP-a za Split. Na drugom stolu igrali su 1NT gemaht.

Image Hosted by ImageShack.us


Na drugom bordu smo rušili 3 herc jednom za 50 gdje su na drugom stolu na našoj liniji napravili tri pik i još 3 IMP-a Splićanima. Na trećem bordu smo vratili 2 IMP-a sretno napravivši 1 NT sa iberom. Desni je otvorio jedan pik, nakon dva pasa partner je dao kontru. Da se opišem odmah sa poenima i lošim hercom rekao sam 1NT. Došla je ataka pik osmica.



1NT
8
J x
A x x x
A x x x
A x x
 
  A 9 x
10 x x x
J x
K 10 9 x


Pik sam pustio do desetke. Da li pokrivate povrat kralja pik sa asem? Igrao sam devetku, a lijevi – damu. Da sam stavio asa imao bih štih i pik štopera. Uzeo sam treći pik sa asem, odigrao tref do asa i impasirao devetku tref do puba tref. Povrat herc sam uzeo asem a desni je igrao herc puba. Dvije runde trefa i tref je puknuo 3-3. Na četvrti tref lijevi je bacio herc, jedan herc sa stola a desni baca karo. Izašao sam u hercu i sad su se skrhale figure. Lijevi je odbacio herc iz trećeg honera, a desni je imao KJ sek. Nakon karo povrata uzeo sam svojih osam štihova: tri trefa, tri herca i dva asa. Zarada dva IMP-a i malo se lakše diše, protivnici danas griješe!


Post je objavljen 04.12.2006. u 09:27 sati.