Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spasinas

Marketing

Papa: Došašće je vrijeme nade



Osvrćući se na svoj nedavni četverodnevni pastirski pohod Turskoj, papa Benedikt XVI. danas je u svom podnevnom nedjeljnom nagovoru na Trgu sv. Petra izrazio zadovoljstvo ishodom pohoda te istaknuo kako se nada da će "iz tog nezaboravnog duhovnog i pastoralnog iskustva proizaći dobri plodovi za sve iskreniju suradnju među Kristovim učenicima kao i za plodonosan dijalog s muslimanskim vjernicima".

Govoreći na današnju prvu nedjelju došašća o značenju tog liturgijskog vremena, Sveti Otac je ukazao kako nam liturgija u došašću – kao da želi nadvladati naše prirodno nepovjerenje – često ponavlja da Bog "dolazi", da dolazi stanovati s nama u svim situacijama, dolazi živjeti s nama i u nama, dolazi nadopuniti udaljenosti, koje nas dijele, dolazi nas pomiriti s Njime i među nama.

Bog dolazi u povijest čovječanstva kucati na vrata svakog muškarca i svake žene dobre volje, donoseći pojedincima, obiteljima i narodima bratstvo, slogu i mir, rekao je Papa istaknuvši kako je došašće vrijeme nade, u kojem su vjernici pozvani da u očekivanju Krista budu budni i djelotvorni. To očekivanje mora biti popraćeno molitvom i stvarnim karitativnim zauzimanjem, objasnio je Sveti Otac

O miru kao težnji čitavog čovječanstva Sveti je Otac govorio i sinoć u svom nagovoru tijekom subotnje Večernje. Pozvavši sve da ovo novo došašće započnu pobuđujući u svojim srcima iščekivanje Boga, Benedikt XVI. je primijetio kako je za vjernike "mir" jedno od najljepših Božjih imena.

Post je objavljen 03.12.2006. u 21:34 sati.