Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/panonskimornar

Marketing

Novosti i novice

Nisam dugo pisao, između bijesa i gubitka inspiracije, jednostavno nije mi se dalo.

Naša je beba počela s ritanjem prekjučer yesjoš se to jedva osjeti, kao leptirići, barem izvana, mada najdraža kaže da nju lupa dobrano cerek

Crno bijela maca je jednog utorka otišla i više se nije vratila. noprošlo je već dva tjedna, i nadu sam izgubio. Samo se nadam da ju je netko odnio, a da nije negdje stradala.


A nekoliko me stvari razljutilo dobrano.
najprije, odluke našeg dičnog ministra zdravstva.
Svaka čast za osnovnu i dopunsku listu lijekova. Ali zašto na osnovnoj listi nema niti jednog spazmolitika u tabletama? Da pojasnim, spazmolitici su lijekovi koji opuštaju glatke mišće i tako ublažavaju bolove nastale stezanjem istih, recimo kod bolesti crijeva ili bubrega. No, dok su ampule, dakle injekcije, na osnovnoj listi i na bolničkom se odjelu mogu bez brige davati, tablete su na dopunskoj listi. odnosno, ako imam pacijenta kojem treba dotični lijek, moram mu doći i reći 'znate, možemo vam dati tablete, ali morat ćete platiti dio kad budete odlazili iz bolnice', pa će ispasti da doktori opet žicaju nekakve pare. ili mu dati injekcije, koje možda i ne bi bile neophodne, a koštaju daleko više, da ne spominjemo da je svaka injekcija rizik za sebe.

Drugo, moramo ispravljati tuđe greške. Više nije dovoljno preproučiti pregled drugog specijalista, nego ga JA u bolničkoj ambulanti moram pacijentu dogovarati, a ne, kako bi bilo normalno, njegov liječnik opće prakse. Dakle, radim u abulanti, čeka na red deset ljudi, a ja gubim vrijeme ganjajući telefonom gastroenterologa, dok ostali ljudi čekaju, jer smatram da su tegobe pacijenta preda mnom posljedica gastritisa a ne crijevne infekcije. Umjesto da napišem svoje mišljenje, a pretrage i preglede mu ugovara onaj čiji je to posao-izabrani obiteljski liječnik.
Ako budete dulje čekali u čekaonama, zamislite se zašto taj doktor unutra toliko telefonira. Možda je to zato što mu zakon nalaže, a ne zato što on tako želi.

najlakše je donijeti dekret. tako su ukinuli i antituberkulozne dispanzere, pa izgleda kao da tuberkuloze ima manje. Komesari obični, ništa drugo!namcor

Post je objavljen 28.11.2006. u 16:32 sati.