Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rakijajezakon

Marketing

Haris Poppers i kamen spoticanja (4.poglavlje)

4.Poglavlje
"Super tajna škola alkoholizma"


Vlak se zaustavio, a budući alkoholičari su se postrojili pokraj vlaka. Obratila im se profesorica Marica: "Vi bezvrijedna gamadi, pričekajte još malo pa ćete ući u glavnu salu. Tamo ćemo vas alkotestom razmjestiti u vaše nove domove.". Marica je otišla, a iz rulje se javio neki plavokosi klinac sa pomalo debilnom facom: "Je li istina!? Haris Poppers je napokon u školi!?". Zavladao je muk... Iz rulje istupi Dušan i obrati se Harisu: "Bilo bi ti pametno da se družiš samo sa dostojnima. Odjebi ovu gamad i dođi piti samnom i mojim društvom.", Haris se premišljao i na kraju krenuo za njim. Dušan mu je pružio bocu pive, a Haris mu je tu bocu zavalio u glavu i onesvjestio ga. "Ti ćeš meni govoriti tko je dostojan, a tko ne!?" i pljunuo mu u lice. Vratio se do svoga prijatelja Romualda i tlačilice Harmonije.
Vrata velike glavne dvorane su se otvorila. Učenici su čoporativno ušli u nju. Obratio im se direktor Duplivinjak: "Đeco draga, sada ćee puhati alkotest, a on će vam umjesto promilaže reći u koju ćete kuću ići, ali prije nego počnem, moram vam objasniti povjest ove škole..." Svi su počeli zjevati.... "Ovu su školu osnovala četiri najveća alkoholičara svoga vremena: Gojko Grifinovavrata, Helga Hapfelpuk, Mukta Ranićka i Stanko Sluzavi. Po njima se zovu i četiri kuće u ovoj školi. Alkotest će vas razmjestiti. A sada krenite puhati jedan po jedan, a mi idemo piti." I djeca krenuše puhati. Haris Poppers, Romualdo Wilkill i na žalost Harmonija Grudnjak su upali u kuću Gojka Grifinovavrata, a Dušan u kuću Stanka Sluzi. Učenici su krenuli na počinak, sutra u jutarnjim satima, tamo negdje oko pola devet (znači u jedan... da pojasnim pola devet je četiri i pol, četiri i pol je pola pet, pola pet je dva i pol, dva i pol je pola tri, pola tri je jedan i pol, a jedan i pol je pola dva, pa je onda pola dva, jedan.) počinje predavanje o "zaštiti od lošeg alkoholnog pića".
Taj je predmet preavao poremećeni profesor Kvisko koji je uz to i mucao. "Dd.d.dddoObar ddddd..an dddjeccco!" Rekao je profesor, na što su učenici složno odgovorili: "KAKO DAN MOŽE BITI DOBAR!? JOŠ SMO ZGAŽENI OD JUČER!!!" te je profesor shvatio da imaju pravo. Na saatu su učili koju vrastu konjaka treba izbjegavati. "Ddd..ddjecccoO, z.. z.. zna li ii ii i itko k... kk.. ko..koji se konjak ne s ss ssss.. .smije piti?" i naravno vi su šutili, jedino je Harmonija podigla ruku i počela piliti kao inače: "Pa svako djete zna da se Badelov konjak mora izbjegavati! Od njega boli glava, pa taj konjk nikako ne može vrijediti kada ga u birtiji prodaju po 6 kuna..."........................................ Svi su spavali.................................. Sve do kraja sata. Kada je sat završio otišli su na predavanje "mješanja koktela" koje je voditelj kuće Stanka Sluzavog, profesor Serbus Šnaps. Bio je to relativno visok, mršav čovjek, poduže crne kose i zajebanog izgleda. Po školi se pričalo kako se zanima za crnu stranu alkoholizma: mješanje alkohola opojnim sredstvima! i da je veliki poklonik "Onoga kojeg ne imenujemo."
Sjeli su na svoja mjesta a Šnaps je uletio u razred bez pozdrava i odmah počeo pizditi: "Ajmo vi jadni mali prvopijanski izbljuvci neuspjelog abortusa fetusa bukve! Brže otvarajte bilježnice i počnite pisati!", Haris ga je upitao: "A koji kurac da pišemo!?" što je razljutilo profesora te je prišao Harisu. "Haris Poppers... da... čuo sam da si napokon došao u školu. Što da pišete pitaš, ha? da te čijem, reci mi kako se sastavlja Margeritha!?", Haris je Šutio, "...A MAnhatan!?", Haris je i dalje šutio... "Ok, ajmo na jednostavnije, Bambus, Diesel, Beton...", Haris i dalje blijedo gleda. Profesor zaključi: "Eto mladi Haris, izgleda da to što si poznat ništa ne vrijedi dok imaš pileći mozak!" i krenuo je sa diktiranjem: "Bambus se sastavlja od 50% cole i 50% crnog vina. Mouće su i druge varijacije kao što su bijeli bambus-fanta i bijelo vino, Lovranski bambus- cola i bijelo vino i Ljubljanski ili Miš-maš sa crnim vinom i fantom... Diesel se sastavlja od pive i cole, Beton od piva i rakije, Armirani beton od piva, vina i rakije..." I tako je prošlo još jedno predavanje.


ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

Post je objavljen 27.11.2006. u 18:52 sati.