Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poliglotna

Marketing

Kako se štedi?

Htjela bih štedjeti. Prije par dana sam kupila maskaru koja mi je trebala, i ruž, olovku za usne i jednu za obrve (?! e to nikad nisam koristila) koji mi nisu trebali. I nisam se baš dobro osjećala nakon svega. I opet mi je palo na pamet da smo upravo kupili auto, da razmišljamo o rješavanju stambenog pitanja...
Ali ja ne znam štedjeti. Kako da štedim?! Što mi je činiti?! Perem ruke maloprije pa mi pade na pamet: Ovaj sapun (Palmolive almond & honey) je bio najskuplji u dućanu. Ima sapuna iste "kilaže" koji koštaju možda i manje od 10 kn. Ali kad meni ovaj tako lijepo miriše i poslije njega ruke nisu suhe...
Deterdžent. Sigurno ima jeftinijih. Ali čemu eksperimentirati kad sam s ovim zadovoljna, a nije baš da trošimo 5 kg mjesečno, pa koliko bih uštedjela?! Možda 10kn na mjesec?!
Dogodi se često da bacim puding, sir, umak od parmezana ili vrhnje za kuhanje jer im je istekao rok do kojega su upotrebljivi. To je zato što mrrrrrzim kad mi se dogodi da bih nešto napravila i onda nema npr. vrhnja u kući. I ne ide mi se do dućana, i onda ne napravim to što sam htjela. Volim imati sve u kući, no zato se počešće dogodi da ne stignemo pojesti sve što imamo. Ne treba mi nitko reći da je to neekonomično, jasno mi je... Evo, pokušat ću se popraviti!
O odjeći i obući neću ni govoriti, ne znam jesam li ikad kupovala baš samo ono što mi treba... Mislim, kako se uopće odlučuje koji je komad odjeće nužan?! Kupim ono što mi se sviđa i što se koliko-toliko uklapa u novčanik i to je to. Istina, na odjeći, obući, torbicama i ostalom accessoaru bi se dalo uštedjeti, ali - što bi me onda veselilo kad ujutro otvorim ormar i krenem se spremati na posao?!
Možda sam ja totalno krivo nasađena, ali evo voljna sam učiti od vas koji znate. Recite mi kako vi štedite, kako da ja štedim?! Moram li odustajati od nekih gušta ili što?! Zahvalna sam vam, jer ja ozbiljno ne znam.

Post je objavljen 26.11.2006. u 22:31 sati.