Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rakijajezakon

Marketing

Haris Poppers i kamen spoticanja (3.poglavlje)

3.Poglavlje
"Put i prijatelji"


Harambaša i mali Haris su došli do željezničkog kolodvora, odakle se kretalo za super tajnu školu alkoholizma. Harambaša je objasniokako doći do nje: "Imaš više načina, ali je nekako najlakši da se zaletiš glavom u zid između devetog i desetog perona i tako se onesvjestiš. Netko od djelatnika škole prolazi onuda, pokupit će te i vlakom odvesti do škole. Samo nemoj zaboraviti, moraš se onesvjestiti do 9:45 inače te neće pokupiti.". Haris je pogledao na peron 9 i prije nego li je stigao pitati Harambašu za druge načine, Harambaša je netragom nestao, a Haris je ostao sam.
Spustio se do zida koji je odvajao deveti i deseti peron... premišljao se, kad od jednom, Dvoje blizanaca, tipično irskog izgleda, crvene kose, zaletiše se u zid i padnu na pod kao klade. Nedugo zatim, došao je još jedan sličan lik sa dvoje starijih ljudi; bili su mu to roditelji. Majka kaže: "Ajde Romualdo, vidiš da nije teško. Samo se zaleti punom brznom i ništa nećeš osjetiti, eventualno kad se probudiš...". Haris se približi i upita gospođu: "Gospođo... recite mi... ar to tako ide?". Na što će ona: "Ah... kako lijepo... I tebi je prvi put? I mome sinu Romualdu je to prvi puta također. Hajde, zaletite se zajedno.", Što su i učinili. Pali su oboje kao klade na pod.
Kada su se osvjestili, nalazili su se u nekom vlaku sa još jednom djevojčicom koja je držala led i šniclu na čelu. Bila je to ljepuškasta djevojčica, duge kovrčave svijetlo smeđe kose sa lijepim, ali dlakavim nogama i voljela se praviti pametna. Kako su se osvjestili, djevojčica je bacila obojici šniclu i vrećicu sa ledom u glavu. Haris i Romualdo su na to popizdili pa su je pitali čemu to, na što im je ona odgovorilaa: "Pato i mala djeca znaju! Šnicle upijaju otekline, a na natučene djelove tjela, prvi dan ide hladan, a drugi topli oblog!". Harisu i Romualdu je dopizdilo pa su je vezali za zapešća i noge, objesili na policu u kupeu, te joj začepili usta jabukom. Kako su znali da takav tip ljudi ne prestaje govoriti tako lako, još su joj zagurali bananu u šupak, da ne bi progovorila i na taj kraj. Na torbi su pročitali njeno ime: "Harmonija Grudnjak".
Haris se obratio Romualdu: "Još se nismo upoznali kako treba, ja sam Haris, Haris Poppers.". Romualdo je ostao zabezeknut! "Zar onaj Haris Poppers!? Onaj sa vešmašinom na čelu!?". Haris mu pokaže ožiljak, a Romualdo se opet onesvijesti. Kad je Harmonija čula njegovo ime, progovorila je na pizdu: "TI SI HARIS POP..........", ali nije uspjela dovršiti jer joj je Haris zabio ananas unutra. Međutim, ona se još nije dala. Od jednom je od nekuda čuo: "Zaboravio si da imam još 5 rupa na tijelu!?" Što mu se naravno nije svidjelo pa je iz njene torbe izvukao kutiju tampona, grožđe i vatu. 2 tampona joj je zagurao u nos, vatu u uši, a bobicu grožđa u pupak. Sad je napokon na miru mogao prespavati ostatak putovanja.


ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

Post je objavljen 25.11.2006. u 20:00 sati.