Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/furuna

Marketing

ZALJUBLJENI ŠESTOGODIŠNJACI


Tako maleno , a već zaljubljeno. Postavljamo si pitanje nije li to ipak malo prerano?

Sjećate se svoje prve dječje zaljubljenosti? U vrtiću ili susjedstvu? Sve su to lijepe uspomene, rado se prisjećamo toga uz nostalgične uzdahe o lijepim bezbrižnim danima.
Ali, istodobno počinjemo biti zabrinuti nad vlastitim djetetom. Samo joj-mu je šest godina a ponaša se kao da je stvarno zaljubljena-en.Srce vam se kida gledajući je-ga kako" pati", razmišlja.Šećete ulicom, ugledavši malog-lu....sva -sav se zbuni, ukoči, obraze joj-mu oblije crvenilo.Čak i u igri s vršnjacima djeluje pomalo odsutno. Pa, nije valjda da razmišlja o njemu-njoj?
MySpace
Zaboravljamo na lijepe uspomene koje su u nama ostavile prve zaljubljenosti i počinjemo se zabrinjavati za svoje dijete uz misli da je to prerano, da tako nešto neće pozitivno utjecati na razvoj djetetove ličnosti.
Istina, dobna granica se bitno pomaknula, postoje slobode u ljubavi, djeca mnogo ranije stupaju u odnose nego generacije prije. Ali, baš zato što su vremena takva, bezazlena zaljubljenost u petoj šestoj godini života neće nepovoljno utjecati na dijete. NAPROTIV!
Ako držimo dijete pod staklenim zvonom dolaskom u društvo može se osjećati drugčijim, možda čak i odbačenim.Dijete ispočetka ljude gleda preko sebe, odnosno postoji on i svijet oko njega.
Javljanjem osjećaja simpatije prema drugome, pojavom zanimanja, znatiželje, razmišljanja o simpatiji, dijete malo po malo počinje izlaziti iz svog egzotičnog svijeta, počinje se učiti živjeti s drugima, postajati društveno, komunikativno, snalažljivo. Uči da postoje i drugi koji su vrijedni pažnje, razmišljanja, ljubavi.

Post je objavljen 24.11.2006. u 23:35 sati.