Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

ŠTO NAM GODINE DONOSE?--poremećaj spavanja--


Potreba za snom i odmorom je osnovna potreba čovjeka. Hipoteza po kojoj je starijoj osobi zbog smanjene tjelesne i duševne aktivnosti potrebno manje sna , danas se smatra pogrešnom.Naime, sa starošću se ne smanjuje potreba za snom, nego sposobnost spavanja.
I mlađim baš kao i starijim ljudima potrebno je između 5 i 8 sati sna.No , problemi spavanja u starijoj dobi ipak nisu rijetkost.
Neovisno o tome što starenje sa sobom donosi, različite fiziološke promjene strukture sna i ritma budnosti i spavanja kod starijih ljudimogu biti uzrokovane različitim somatskim, psihološkim, sociološkim i kulturološkim faktorima.
Svi ti faktori moraju se analizirati prije nego se pomisli na liječenje poremećaja spavanja lijekovima.
Ne zaboravimo i mjere koje i sami možemo poduzeti, jednostavno rečeno " trenirajmo spavanje.
Odlazak na počinak uvijek u isto vrijeme, nakon nekih umirujućih radnji kao npr.čitanja ili slušanja opuštajuće glazbe, uklanjanje uznemirujućih poticaja iz okoline, izbjegavanje stimulirajućih napitaka i sl. mogu biti od velike koristi.
Bonisan kapsule su potpuno prirodan proizvod koji sadrži ekstrakt valerijane, hmelja i eterično ulje matičnjaka.Uz Bonisan lakše se i brže uspavljuje, a san je kvalitetniji i dublji. Uz to se Bonisan može uzimati i tijekom dana, za smirenje i opuštanje.
Bonisan ne stvara naviku, a nakon uzimanja ne ostavlja osjećaj mamurnosti i omamljenosti.

Post je objavljen 23.11.2006. u 21:58 sati.