Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ledynada

Marketing

Ne znam...

Ne znam da li si dobro...niti gdje si..? Cesto te se sjetim...
Ne mogu ocekivati da mi se javljas...Znam kako je bolna spoznaja koju imas oko vrata.
A ljubav?..Da li je jos spremna podnijeti "zrtvu"..podati podrsku..?.Zelim ti nocas pisati. Nekako kao da pisem samoj sebi...mojoj drugoj polovici duse. Zivjela sam u svakoj tvojoj rijeci, osjecala svaki drhtaj..Znas, nedostaju mi... Nedostaju mi tvoji opisi...Nedostaje mi on...
Znam da moramo ici dalje, traziti nova polja sastajanja...ali cini mi se kao da sam sa vama stala i ja. Kao da vise nemam snage za dalje...Kao da mi je sve postalo nevazno. Draga moja...molim te pisi negdje sto osjecas u ovom trenutku. Zivot nije pjesma, nitko nam nije obecao da cemo sretni i bez problema prolaziti njime...ali ipak je vrijedno zrtve..za poneku trunku osmijeha srece...za poneki suncani dan.Molim te nemoj klonuti. Vjeruj mi, postoji neka mirisna ruza koja ceka da je uberes i zagrlis na svojim grudima.
Draga moja, kako ti podariti osmijeh kad i sama imam suze u ocima. Kako pruziti ruku, kad i meni nedostaje ruka...
Ne znam, mozda je dovoljno samo to da znas da ipak nisi sama...Saljem ti cesto misao put juga, tamo gdje i njegova dusa postoji.
Ne brini, sacuvati cu sva mracna i hladna jutra sjevera za tebe kada ces doci...Sacuvati cu sva orkanska nevremena u sebi da te ne povrijede. Diviti ces se jezerima u njegovom pogledu i zvijezdi sjevernjaci...Osjecati blagi dodir sjevernog medvjeda u njegovim rukama.
Zeljela bih da ljubav traje, da se ne gasi plamen u daljini...da tinja...da tinja...
Sada prestajem jeku i tutanj da slusam u sebi. Taj glas samoce sto me dovodi do ludila...Jesam li to zaista ja.?.Zar je tako malo potrebno da vidimo slomljene latice svog ponosa...
Draga moja, budi jaka..izdrzi svu nepravdu koju ti zivot podari...Doci ce sreca..ali boli dok se treba cekati...
Zelim ti snage za dalje...


"Imajte dovoljno srece da budete njezni, dovoljno izazova da budete jaki, dovoljno tuge da budete suosjecajni i dovoljno nade da budete sretni."
Nepoznati mislioc




Post je objavljen 23.11.2006. u 00:34 sati.