Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lepina

Marketing

Osobni razlozi odluke o primjeni terapije i vođenju ovog bloga

2004. godine osjetio sam određene zdravstvene tegobe u obliku proljeva i bolova u desnom djelu trbuha i povremeno visoke temperature. Otišao sam na preglede kod urologa u Infektivnu bolnicu gdje je nakon više neugodnih i mukotrpnih pretraga, na kraju kompjuterskom tomografijom u podrućju desnog hemiabdomena primjećena velika solidna ekspanzivna tvorba vezana za kolon ascendens promjera 8 x 7 cm. Radilo se primarno o procesu kolona ascendensa sa suženjem otvora kolona i širenju u okolini mezenterij.
Patohistološkom pretragom dijagnosticiran je -adenocarcinoma colonis ascendentis-(Dukes B, astler-coller-B2, TNM T3, NO, MO.)
Cjeli svjet mi se srušio na glavu. Odmah nakon toga u kliničkoj bolnici "Merkur", urađena mi je Hemicolectomia lat. dex. Ostranjen mi je dobar dio debelog i tankog crijeva s pripadajućim mezenterijem, krvnim žilama i limfnim čvorovima na desnoj strani abdomena. Proces cjeljenja traje sporo, rana cjedi dugo, čekam kemoterapije. Sedam mućnih ciklusa, nalazi krvi, jetre i bubrega konstantno variraju. S tim se nosim svakako.
U međuvremenu u ruke mi dospjeva knjiga od Rudolfa Breusa "Totalna terapija raka i leukemije". Dugo sam razmišljao o toj knjizi i o terapiji koju sam temeljito proučio zajedno sa svojom suprugom koja me je cijelo vrijeme podržavala i davala snagu, pripremala hranu koju ja smijem jesti i strpljivo podnašala sve promjene na mom tijelu i ponašanju, iako i sama ima zdravstvenih tegoba od djetinjstva. Kao dijete je preležala upalu zglobova sa posljedicama na srcu i bubrezima. S njom sam nekoliko puta, prikupljao čajeve i uzgajao povrće, međutim nisam imao hrabrosti i poticaja da se odlućim na taj oblik lijećenja. Poslje dugih ćitanja i analiziranja onoliko koliko sam ja shvaćao to mi se ćinio jedini logićni put izlječenja ili otklanjanja stalne opasnosti recidiva. Nakon nekog vremena pogoršao mi se krvni tlak. Počeo sam koristiti Lacipil od 4 mg ujutro i Tritace 2.5 mg navečer. Poremetili su se i krvni nalazi što nas je nagnalo da se odlučimo primijeniti Breusevu terapiju u probnom dijelu od sedam dana.

Post je objavljen 22.11.2006. u 16:04 sati.