Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

ŠTO NAM GODINE DONOSE?--oštećenje krvnih žila nogu--

Zbog nedovoljne opskrbe krvlju,suženje arterija u nogama dovodi do grčeva u mišićima. Oni se u početku javljaju prilikom hodanja , zbog njih se usporavaju koraci ili se mora obustaviti napor , tj. moramo se zaustaviti.
Taj se poremećaj zove intermitentna klaudikacija. Iako posljedice na početku ne izgledaju tako opasne kao u području glave i srca , pogoršanje može dovesti do tako smanjene opskrbe kisikom da tkivu čak i u stanju mirovanja nedostaje kisik te na kraju dolazi do nekroze( gangrena).
Magnezij 300 šumeće tablete sadrže magnezij i vitamin C. Preporučuju se kao pomoć kod grčeva i napetosti u mišićima, smetnji u radu srca te kod velikih fizičkih i psihićkih napora.
Dijabetes ili šećerna bolest
Prvi znaci koji upućuju na dijabetes su umor, pojačana žeđ ili glad, učestalo mokrenje, poremećaj vida i infekcije u genitalnom području.
Kod osoba starijih od 50 godina gotovo uvijek se radi o dijebetesu tipa II , koji je i najčešće povezan s prekomjernom tjelesnom težinom, nedostatkom kretanja ili obiteljskom sklonošću. Osim terapije lijekovima koju propisuje liječnik, kod dijabetesa tipaII izuzetno je važna zdava i pravilna prehrana te regulacija prkomjerne tjelesne težine i šećera u krvi.

Post je objavljen 21.11.2006. u 22:08 sati.