Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/devildoll

Marketing

Masters Of Horror 04: Jenifer (2005.)

Photobucket - Video and Image Hosting

Policajac Frank Spivey jednog dana na poslu slučajno uz cestu ugleda mladu djevojku koju vuče neki starac sa sjekirom. Potrči za njima i pokušava spriječiti ubojstvo, ali stari čovjek mu uporno govori da on mora ubiti djevojku jer je zla. Zamahne sjekirom i u tom trenu Frank ga upuca. Zadnje što je rekao bilo je "Jenifer". Frank dođe do nesretne cure, da bi shvatio kako ima deformirano lice i kako je sva zapuštena, prljava.
Zanemarivši to, dovodi je u policijsku stanicu, a kasnije i kući. S vremenom ona mu postaje opsesija, stalno razmišlja o njoj, spominje je u snu, a njegova žena primjećuje da nešto ne štima.
Uskoro, problemi se počinju gomilati, Jenifer ga zavodi i on slab, popušta svemu što ona želi. A ona ima stvarno čudan ukus :)
Frank shvati da tu nema pomoći i odvodi ju u šumu, gdje je odlučan u namjeri da konačno riješi taj problem i dovede svoj život nazad u red.

Photobucket - Video and Image Hosting

Meni je Jenifer bila druga epizoda koju sam gledala od MoH, jer ne volim po redu, a ova je dosta hvaljena.
Iako mi je prva bila malo bolja, za nijansu i to zbog atmosfere, ova je svakako neobična.
Priča je pomalo mistična, ne shvaćamo zašto se što događa, iako sve skupa nije teško za shvatiti. Zbunjuje pomisao što je sve čovjek spreman napraviti zbog opsesije, seksualne, pomalo životinjske ljubavi. Frankov odnos s Jenifer je stvarno nešto posebno, i lijepo i grozno u isto vrijeme.
Epizoda je puna seksa i zato je bila napadana puno puta, no bez razloga, tko god je dovoljno star da gleda horrore, može i erotske sadržaje, in my opinion.
Gorea ima sasvim dovoljno i jako me asocira na Ginger Snaps...Skroz dobro napravljeno, zabavno i preporučljivo...Zanimljivost: to je jedina epizoda iz prve serije koja je zahtijevala rezove :)Post je objavljen 21.11.2006. u 14:11 sati.