Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flickchick

Marketing

Jackson kaže: Ništa od Hobbita

Iako je novozelandski filmaš Peter Jackson u Hollywoodu drastično promijenio svoj izgled, čini se da ipak od ideala i načina rada ne odustaje tako lako kao od za tinseltown nedovoljno glamuroznog izgleda.

"Za nas, to nije pravi razlog za snimanje filma, i kad bi krenula filmska verzija Hobbita na temelju toga, bila bi osuđena na propast. Odluka o snimanju filma treba doći iz srca -- to nije stvar poslovne prilike. Kada pristanete napraviti neki film, preuzimate ogromnu obavezu, i morate imati puno strasti da biste priču prenijeli na platno. Ta strast i samo ta strast filmu daje maštu i dušu. Za nas to nije tek hladna poslovna odluka," rekao je Jackson komentirajući pokušaj New Line Cinema da ga obveže na snimanje Hobbita ponudom da će se izvansudskom nagodbom riješiti pravne probleme oko snimanja filma, ukoliko ga Jackson pristane režirati.

Naime, New Line Cinema ima prava na ekranizaciju Tolkienova romana, dok MGM drži distribucijska prava. Kako je nedavno MGM izjavio da razgovara s Jacksonom o Hobbitu i još nekim prequalima Gospodara prstenova, New Line Cinema se požurio osigurati si svoju zlatnu koku. Ako ne zato što im je Jackson donio 2.9 milijardi utrška i ukupno 17 Oskara, onda sigurno zato što bi se, radeći Hobbita s nekim drugim, morali suočiti s činjenicom da ni Ian McKellen (Gandalf) ni Andy Serkis (Gollum), a bome ni Weta Digital, ne bi pristali raditi ovaj film s nekim drugim redateljem. A kako reagiraju fanovi na takve promjene, svi znamo.

Možda je upravo zbog toga Jackson odlučio u totalno neholivudskom maniru iznijeti cijelu zavrzlamu u javnost, i to ne nekom časopisu ili TV emiji, već pismom portalu TheOneRing.net, odnosno izravno fanovima.

New Line Cinema šute kao zaliveni, u MGM-u se još uvijek optimistično nadaju da će im Jackson ipak režirati Hobbita, a sam Jackson sa suprugom kreće u ekranizaciju "The Lovely Bones", debitantskog romana američke spisateljice Alice Sebold.

"The Lovely Bones" (2002) je pomaknuti bildungsroman u kojem je glavni lik u prvom poglavlju silovana, ubijena i raščetvorena 14-godišnja djevojčica Susie. Ona je, pogađate, duh, s nama priča u prvom licu, i to iz njene personalizirane verzije raja koji je srednja škola u koju nikad nije dospjela krenuti, i iz koje promatra svoje roditelje, prijatelje i svog ubojicu. Naravno, ima natruha da je Susie možda lezbijka. I ako ste voljeli Heavenly creatures, , onda sigurno jedva čekate The Lovely Bones čije snimanje počinje u proljeće 2007. godine.

Post je objavljen 21.11.2006. u 12:41 sati.