Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/udrugaiskra

Marketing

Uvod

Udruga žena Iskra iz Novske okuplja više od 20 aktivnih članica koje se bave izradom narodnog veza, rukotvorina, tkanja... Sastaju se na svojim kreativnim radionicama jednom tjedno. Članice udruge različitih su životnih dobi, od mladih djevojaka, zaposlenih žena do umirovljenica.

Na radionicama izmjenjuju znanja i vještine različitih tehnika izrade narodnog veza, heklanja, šlinganja, pletenja, necanja, do tkanja na tkalačkom stanu. Uče jedna od druge, nesebično prenoseći znanja svojih baka i ljepotu motiva s narodnog ruha, prekrivača, zastora, stolnjaka.

Svake godine organiziraju nekoliko izložbi u našem gradu. Sudjelovale su i na Međunarodnom poljoprivrednom i gospodarskom sajmu u Gudovcu, gdje su izlagale svoje radove, te uređivale štand obrtnika i gospodarstvenika grada Novske. Svojim radovima plijenile su pažnju nekoliko stotina posjetitelja, koji su bili zainteresirani otkupiti vrijedne jedinstvene predmete, rukom rađene, kao prepoznatljiv hrvatski tradicijski proizvod.

Udruga u okviru svojih aktivnosti sudjeluje i u obilježavanju Dana Grada Novske, Božićnih i Uskrsnih blagdana, izradom i izložbom prigodnih čestitki, stolnjaka i drugih uporabnih predmeta.

Post je objavljen 21.11.2006. u 12:19 sati.