Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/furuna

Marketing

LICE VAS OTKRIVA

Fiziognomika, znanost kojom su se bavili grčki filozofi u dalekom 4. st. pr. n. e., neprestano se usavršava. Tumačenje karaktera pomoću crta lica može nam pomoći da upoznamo sebe i druge.
TEMPERAMENT
Ličnost izlazi iz temperamenta osobe, a temperament znači doslovno: točan odnos pomiješanih sastojaka.
U prvotnoj mješavini temperamenta nalazili su se mnogi sastojci.Oni zvjezdani za koje se vjerovalo da čine svemir( Zrak, Voda, Zemlja i Vatra), zatim osjećajnost, instiktivnost i volja.
Prema osnovnim tipologijama , koje prihvaća čak i današnja fiziognomika, odnos ovih elemenata određuje karakter: kolerik, flegmatik,sangvinik i melankolik.
KOLERIK
Lice kolerika je lice uglata profila, veoma istaknutih usana, namrštenih i gustih obrva, plosnata i ravna čela, s ponekom okomitom borom poput lepeze, brade podignute prema usni, naglašene vilice, održava koleričnu narav, koja se pripisuje zvjezdanom elementi Vatri.
Kolerik je sklon naglim i žučnim reakcijama, lako se oduševljava i zanosi, a sposoban je , ako je to potrebno, za nepoštednu i trenutačnu osvetu. Brižan je i hrabar. Bilo muškarac ili žena, ovaj tip uvijek postiže sve što želi, ali jednako se tako može odreći svega zbog požrtvovnosti.
FLEGMATIK
Flegmatik ima široko, visoko i ispupčeno čelo, nos prilično kratak i udubljen kod krijena, spuštenu bradu, isturenu donju usnu, jagodice visoke i obraze okrugle i glatke.Osobe takva temperamenta djeluju oprezno i lijeno,rijetko se smiju, ne oduševljavaju se i ne zanose ni sa čime, ali pravične su i plemenite s ljudima koji ih trebaju. Prema cilju kreću se oprezno, ali stižu prije ili poslije, u to možemo biti sigurni.
Uvijek plutaju na elementu Vode, kojega su dio.
SANGVINIK
Iz profila čelo je sangvinika ravno i uvučeno, nos čvrst i udaljen od debelih usana, brada okrugla, a proteže se prema vilici i čini gotovo savršen ovalni oblik.

Ovaj je tip dodijeljen elementu Zraka. Reakcije i oduševljenja slabi su i brzo se pojavljuju i nestaju. Njegovi su zanosi trenutni. Ljubv prema radu, inteligencija i radinost, jasan i uvjerljiv govor, prirodni optimizam, ljubav prema životu, čine sangvinike veoma omiljenima.
MELANKOLIK
Lice melankolika ima tri tipične osobine: donja vilica proteže se do uha, nos spuštena vrha prema usnama,čelo maleno, oblika četverokuta.
Dodijeljen elementu Zemlje , melankolik je tip sporih reakcija, introvertan, nikad agresivan. Sklon je pesimizmu, prezire porok i neispravnost, teži redu i pravdi.
Prema onomu tko ga iznevjeri postaje veoma strog.

Post je objavljen 21.11.2006. u 19:40 sati.