Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/viribusunitis

Marketing

Žalba....Tužba...Čekanje

Dragi moji evo ovih dana nisam ništa pisao, tek tu i tamo ostavljen pokoji komentar , a razlog je realizacija stambenog zbrinjavanja, odnosno saznavanje činjeničnog stanja.Svakodnevna zivkanja po Ministarstvu mora, turizma,.... i Uprava za prognanike, povratnike i izbjeglice , mada mi branitelji koji smo navučeni na ova područja, temeljem laži i propagande vladajućih struktura kao i premještajem kao djelatne vojne osobe, ne spadamo niti u jednu skupinu od gore navedenog ipak su oni zaduženi da nas stambeno obrađuju. Gdje je tu logika nestala zaista neznam ,no izgleda da branitelje treba podijeliti na sve moguće načine, a resorno Ministarstvo branitelja ionako ima dosta posla pa kako da se još bavi sa poslovima iz donešene Uredbe ....O DAROVANJU STANOVA I KUĆA U VLASNIŠTVU REPUBLIKE HRVATSKE NA PODRUČJIMA POSEBNE DRŽAVNE SKRBI HRVATSKIM BRANITELJIMA TE ČLANOVIMA OBITELJI POGINULIH, ZATOČENIH ILI NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA.....brigo moja prijeđi na drugoga a mi ćemo se i nadalje slikati, slikati, slikati .......
Rezultat zivkanja, nadam se samo za sada, biti će nabijen telefonski račun, a samim time i punjenje državnog proračuna putem PDV-a, te njima na znanje da ima i onih kojima je stalo do rješavanja predmeta i poštivanja zakona.Ma nisam ovca pa da samo čekam da me netko ošiša.Tako su me često prespajali da sam se vraćao opet na one s kojima sam već razgovarao i umjesto odgovora dobivao upite...gospon kaj vi nemate kaj delati nego po cijeli dan sjedite na telefonu i uporno zovete.........i to konstantno u pravnoj službi koje su očito školovali da rade sve samo ne po zakonu.Živio gospon Marinović jedna od novijih legendi njihove struke.
No usprkos svemu naletjeh na jednu divnu gospođu koja mi obeća izvidjeti situaciju i o svemu me izvjestiti.Ostavih joj i broj telefona, te unatoč svim svojim obavezama pregleda moj zahtjev i draga gospođa me nazva i o svemu izvjesti.Ništa dobroga no žena se uistinu potrudila i iskreno mi dala savjet što i kako dalje ( što sam i sam pretpostavljao i zacrtao ). Naravno to je njezino razmišljanje a ne Ministarsva mora,..... i zaista mi je žao što iz razumljivih razloga ne mogu objaviti njezino ime ,no ostat će u mom srcu zapamćena kao draga i susretljiva gospođa kojoj je stalo i do nas malih ljudi, no nažalost niti ona ne može protiv aktualne politike.

Saznah da su provjeravali i mene i suprugu, kao i djecu, da li smo podnosili negdje drugdje zahtjeve za stambenim zbrinjavanjem, da li imamo bilo što na sebi mi ili djeca, pa makar to bio i 1metar kvadratni- nije bitno čega , očitovanje porezne uprave, pazite sad , očitovanje državnog odvjetnika ????? i sve je čisto, sve je jasno, sve kriterije zadovoljavamo no ugovor o Darovanju se ne donosi. Kako mi nije ništa drugo preostalo napisah Žalbu kao da mi je Zahtjev odbijen ( što se po zakonu smatra ukoliko zahtjev nije riješen u roku 60 dana ), naslovih na samog ministra gospodina Kalmetu, i sada mi ne preostaje ništa drugo nego čekati 60 dana i ponoviti Zahtjev za donošenjem Rješenja na Žalbu u roku 7 dana, a nakon toga Suuuuuuuuuuuuuud ( i gospođa mi reče da je to na žalost jedino rješenje i da na sudu sasvim sigurno dobivam spor ).Kažu da je pravda spora ali dostižna, ali ne mogu se ne zapitati da li ću ja to i doživjeti- prigodno Bijelo Dugme, doživjeti stotu.......Uredno me susjedi i kolege pitaju što ima , šta se dešava sa stanovima i svima im objašnjavam što i kako treba, te da bi najbolje bilo da ih istovremeno zatrpamo sa 100-tinjak Žalbi pa onda opet sve zajedno na sud, no nikome ne pada na pamet da se uključi. Žalosno ali istinito kao da rješavaju nekog drugog a ne sebe i svoju djecu. E da poslah pismo i glavnom uredniku Slobodne dalmacije, ukoliko ih zanima, da pošalje novinara da napravi jedan članak no niti odgovora niti su ovi moji zainteresirani izaći u javnost.
Ostavio mi dragi Gajo komentar "opet sam čital i shvatil da mi mogu samo rješiti stambeno pitanje tak da me pošalju na groblje....................................", no i tu nažalost postoji jedna kvaka, da ,kao branitelj imaš pravo na pokop itd...ali s tim da ih na vrijeme obavijestiš... Ma nemrem vjerovat pa kaj da im pošaljem pismo unaprijed čujte je bum umrl tog i tog dana, ili čujte ja bum se ubil tog i tog dana, a vi se pripremite na vrijeme da vas ne bi iznenadilo.Moram odmah sad napisati dopis Ministarstvu branitelja ....i držati ga u pričuvi , tak ak se odlučim koknuti da im stignem poslati na vrijeme.Kako mi sada preostaje samo čekanje do daljnjega , šaljem Vam pozdravček i poljubček ( kak bi rekla naša Pegica ).

Post je objavljen 16.11.2006. u 11:12 sati.