Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hskzrinjskimostar

Marketing

SLAVIJA - ZRINJSKI 2:1

Nogometaši Zrinjskog doživjeli su poraz u Istočnom Sarajevu od momčadi Slavije. To će ostati zapisano u analima i nogometnim kronikama, ali iza rezultata se krije neviđena krađa suca Arnautovića i njegovih pomoćnika. I sami domaćini su se čudili šta im je sve sudac darivao, dva jedanaesterca i bezbroj dosuđenih prekršaja koji nisu postojali. Naravno da nogometaši Slavije nemaju puno veze sa ovom lakrdijom, jer očito da je Arnautović sudio za nekog trećeg, ovaj put za Sarajevo čiji je i član bio u mladosti. Ovakvim ljudima nije mjesto u nogometu i zbog ovakvih ova država nikada neće biti normalna država.

Nekih 600 ljudi skupilo se u Istočnom Sarajevu da vidi sraz Slavije i Zrinjskog, od toga preko 200 Ultrasa koji su došli pomoći Zrinjskom da osvoji nove bodove u borbi za jesenju titulu. Kako doznajemo na licu mjesta domaći navijači bojkotiraju utakmicu zbog nesuglasica sa upravom.

Zrinjski kreće u ovom sastavu:

Mitrović, Vidić, I.Džidić, Nikolić, Landeka, D.Džidić, Žuržinov, Matko, Smajić, Đurić i Diarra.

Sam početak protiče u međusobnom ispitivanju snaga i snažnom navijanju Ultrasa. Već u prvim minutama vidjelo se da Arnautović ima jedan cilj, a to je da Zrinjski izgubi. Ruku na srce nogometaši Zrinjskog nisu imali nekih napadačkih ambicija na početku susreta, a ni domaćini nisu bili pretjerano ofanzivni.

U 23. minuti Arnautović svira prvi jedanaesterac za Slaviju. Moram reći da sam se od mjesta prekršaja nalazio nekoliko metara i da vjerovatno ni trener Slavije to ne bi okarakterizirao kao penal, ali Arnautović je nemilosrdan. Moram još spomenuti da je Žuržinov apsolutni krivac što je do ovoga došlo, jer mogao se prije osloboditi lopte. Vuksanović je precizan i Slavija je u vodstvu od 1:0.

Nakon primljenog pogotka na terenu se ništa ne mijenje, osim što je sudac i dalje u glavnoj ulozi. Smajić i Đurić su neprekidno na meti obranbenih igrača Slavije, ali Arnautović to ne sankcionira već dopušta domaćinu grubu igru, a svaki dodir igrača Zrinjskog svira prekršaj.

Zrinjski nažalost nije imao puno prigoda u tom dijelu, samo mogu napomenuti dva pokušaja Matka da proigra suigrače, ali ni Žuržinov ni Diarra nisu dobro reagirali. Dvije minute prije kraja poluvremena još jedna lakrdija. Domaćini su u kontri i D.Džidić ruši napadača Slavije.

Prekršaj da, ali sigurno metar van šesnaesterca, ali to nije razlog da Arnautović ne svira još jedan jedanaesterac. Bura protesta igrača i navijača Zrinjskog nije urodila plodom i Slavija je u vodstvu 2:0. "Ovo je smiješno" i "lopovi lopovi", riječi su koje su skandirali domaći navijači u tim trenucima.

Drugo poluvrijeme Zrinjski počinje u istom sastavu i sa namjerom da pokuša preokrenuti, ali nažalost sudac ne dozvoljava da Zrinjski igra svoju igru. Bezbroj puta prekida igru, a odugovlačenje domaćih igrača ne sankcionira. Matko je u tim trenucima igrao veoma dobro, ali nažalost nije imao pravog partnera da se napravi nešto više.

Vrlo slabog Žuržinova mijenja Kordić i Zrinjski kreće na sve ili ništa. Nažalost unaprijed je bio osuđen na ništa. Branković ulazi umjesto Đurića, a sve više se steže obruč oko gola Slavije. Prvo pokušava I.Džidić nažalost pored gola, a i Smajićev udarac prolazi tik pored stative. Napokon u 80 minuti Diarra izbjegava zaleđe i pogađa mrežu za veliku radost na tribinama i rezultat 2:1.

Očekivalo se deset paklenih minuta, ali izjednačenje nije dozvolio Arnautović. Da bi bio siguran u ishod on daje crveni karton Kordiću, iz samo njemu poznatog razloga. Do kraja gledamo isprekidanu igru i odugovlačenje domaćina. Iako se više ležalo no igralo, sudac nije nimalo produžio meč i jedva dočekao da odsvira kraj.

Na kraju moram istaći da je Zrinjski bukvalno pokraden od strane suca Arnautovića, i da ni u kojem slučaju danas nije mogao do pozitivnog rezultata. Nažalost ni igrači Zrinjskog nisu bili dovoljno anagažirani i ofanzivni, ali uz onakvo suđenje poklekli bi i mnogo veći europski timovi.

Matko zaslužuje najveću ocjenu, dok Smajić nije mogao igrati zbog pregršt startova domaćih igrača. Nikolić je bio začuđujuće slab, a Žuržinova je trebalo puno ranije zamijenuti. Očito se osjetio i nedostatak Žižovića u veznom redu.

Jedino vrijedno pohvale i spomena su Ultrasi. Njih preko 200 davalo je potporu svojim ljubimcima svih 90 minuta bez i najmanjeg incindenta. Ako ništa zbog njih pojedini igrači bi se morali zacrveniti zbog svoje igre.

zrinjski.info

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 12.11.2006. u 23:31 sati.