Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/devildoll

Marketing

Cinema-report: Silent Hill

Meni osobno najiščekivaniji film godine pred dobrih se mjesec dana prikazivao u multiplexima, a u moj mali ofucani grad je došao jučer. Iako sam ga gledala prije htjela sam opet, jer ona moja divx verzija je užasno loša, a ne mogu dopustit da SH ne vidim u punom svjetlu. :)
Malo sam promijenila dojmove; i dalje smatram da su čudovišta premalo iskorištena posebno Janitor i medicinke...Atmosfera je dobra. Prijelazi podsjećaju na animacije u igrici što je dobro izvedeno. No to sam sve rekla prije.
Zašto uopće pišem ovaj post?
Jer sam htjela ukazati na sitnicu koju sam sad primijetila, a nisam tokom prvog gledanja.
Dobila sam osjećaj da se redatelj pokušao narugati kršćanstvu u filmu, osjećaj koji je rastao kako je film tekao. Sekta koja spaljuje vještice, sa znakom koji uključuje 4 križa (broj 4 predstavlja jedinstvo u kršćanskoj numerologiji ako se ne varam, a mrs. Dahlia je stalno naglašivala njihovo jedinstvo), izrazita sličnost odjeće tih fanatika i odjeće puritanaca...
Također, pred kraj filma, dok Chris priča sa Guccijem o vrstama pravednosti iza njih u oko upada raspelo. S obzirom da su rijetke stvari u filmu slučajne, ne vjerujem ni da je ova. I činjenica da je "tama" ispala zapravo pozitivna, a ti puritanci negativni u filmu samo dokazuje stav ljudi koji su ga napravili.
Možda malo iskorištavanje SH igre, ali mudro izvedeno...Ta činjenica, da je film možda malo i kritizirao društvo mi ga je podigla na ljestvici i definitivno mi se više svidio nego prvi put.

Post je objavljen 10.11.2006. u 22:47 sati.