Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uraljamanyc

Marketing

Battle for Congress

Danas su ovde izbori, a Ameri ko Ameri odma upali u statisticku ekstazu. Svaki dan se nova istrazivanja pojavljuju; sta najvise utijece na to za koga cete glasat? Iraq? Brak izmedu homoseksualaca? Ekonomija? Odnos kandidata prema biracima? a odnos prema punici? Vec pet dana nema normalnih reklama na televiziji (skoro pa da mi i fale), samo ove preizborne. A ni te predizborne nisu sta su nekad bile. Neki neozbiljni promatrac bi moga slobodno zakljucit da su predsjednicki izbori koliko se puta Bush pojavija u svakoj demokratskoj "reklami" na televiziji.
Cak su ga i pitali jel' primjecuje koliko ga demokrati koriste, a on u svom stilu odgovara:
- Are they saying anything good ?

Dragi se ozbiljno posvetija brojanju krvnih zrnaca, svaki dan me doceka sa novim statistikama, kako je krenulo pocet ce i grafikone crtat po stanu;
- Evo vidis da nemate sanse? Pogledaj ove brojeve?
- Di si to nasa? u New York Timesu?
- A ne, tvoj Fox cu gledat.

Ispada da svi demokratski kandidati imaju samo jedan plan i program, maknit Busha, a republikanci samo dokazat da bi im se moga dogodit Kerry ako ne budu slusali. A ni jedni ni drugi nemaju nista konkretno za pokazat, niti mogu ista znacajno prominit. Niti ce trupe iz Iraka, niti ce se homoseksualci zenit (mozda udat??) u crkvi.

Ali u moru sivila, ipak ima nesto dobro, u zadnje vrime se pojavila reklama koja ne podupire nikoga osim samog glasanja i kaze, ne glasajte za nekoga samo zato jer vam je simpatican, glasajte jer znata sta zastupa. Ili druga totalno drukcija; molimo vas ucinite nam uslugu i ne glasajte ako ne znate zasto glasate.

Ipak od svega me najvise odusevljavaju telefonski pozivi, ima par dana se osjecamo tako vaznima i bitnima jer sve sami politicari zovu da nas uvijere da su oni pravi izbor za nas, a meni nema nista draze nego se zaderat i uvalit slusalicu dragome;
- Z. Bill Clinton te trazi !

PS. Ovde nema predizborne sutnje!




Post je objavljen 07.11.2006. u 18:19 sati.