Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Pitanje za poreznike

O slučaju Ane Magaš već je rečeno skoro sve. Sad je još njezin bivši odvjetnik dodao sol na ranu. Već su se novi odvjetnici nepravomoćno osuđene Ane o tome izjasnili, a vjerojatno će i Odvjetnička komora.
Cijela situacija je teška i vrvi nepravdama. Teško je sad smireno i pametno bilo što reći pa ću ja uzeti lakšu zadaću. Ja bih o bivšem odvjetniku.
Prvo.
Meni je tarifa koju on podastire suluda. Opet, vjerujem da ta tairifa ima pokriće u komori. Što nas sad dovodi do profesije: 250 kn je satnica, a da ne govorimo o honorarima koji su iskazani procentualno u ovisnosti o vrijednosti spora. Zar njihov sat, njihova ekspertiza, i njihov rad zaista vrijedi baš toliko?
Drugo.
Bivši Anin odvjetnik je podastro račun za 60000 eura a, eto, naplatio samo 15000 eura. Kako je naplatio? Jel izdao neki račun? Ako da, kakvu je onda paralelnu tarifu predočio? Možda neki specijalan popust? Nešto kao što autosaloni imaju akcije: besplatni kasko i osiguranje od udara groma?
Pitam: da li g. Marinović i kolege mu advokati izdaju račune za svoje usluge, da li dokumentiraju svoje prihode, i da li i kako plaćaju porez?
To je pitanje za poreznike.

Post je objavljen 06.11.2006. u 23:39 sati.