Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kokosjesljepilo

Marketing

praznici, razno

Nemam zapravo niš posebno za reći, ali me deprimira onaj odurni lampaš u Blekijevom postu pa ne želim da to bude prva stvar koja se vidi kad se otvori stranica. 1.11. moj stari ima rođendan i meni je to super dan: tradicionalno odemo na groblje, u povratku na pivu i usput jako filozofiramo o životu i oblajavamo odsutne članove obitelji. Nastavljamo odlaziti na groblje samo onima koji su već odavno mrtvi iako nam se u međuvremenu nakupilo i nekih bliskijih osoba. Ta činjenica nekako deprimira, pa ju ignoriram. Npr. uopće ne idem na grob didi kojeg sam obožavala jer je umro prije dvije godine (prefriško za moj ukus), a i super-kičasti-najveći-u-selu mramor mi je toliko ružan da to ne mogu gledati. Nonin, tj. prabakin grob na Mirogoju je zato jedan vrlo pristojan grob. Od običnog kamena, zanimljivog oblika, iz njega (da, IZ njega) uspješno raste jedan čempres...mjesto na kojem možeš u miru ostaviti svoje zemne ostatke... Inače, primjetila sam na skoro svim grobovima tatine strane obitelji jako dobro uspjevaju biljke razne. Morbidno, ne?
Vratimo se na dan prije "Sesveta" (kako nas je lijepo poučila ona djevojčica iz reda za pokaz). Imam samo jednu rečenicu potpunog prezira za sve one koji "slave" Halloween: zašto ne slavite blagdan Sjenica ili Bajram kad ste tako jebeno globish i svaka prilika vam je dobra za feštu? Da, ja sam jedna od onih jadnih osoba koje mrze komercijalni aspekt bilo kojeg praznika i smatram da uvozni praznici ni nemaju nikakvu drugu stranu osim komercijalne. Kupiš plastičnu metlu i bundevu i odeš se jako napiti! Hvala Bogu pa barem Kokošjem sljepilu nikad nije trebalo posebno nazivlje za neki dan da bi upriličili feštu!
Kad smo već kod komercijale, ja sam se ove godine odlučila pravovremeno pripremiti za Božić, jer sam razvila fiks ideju da mi je ovo zadnji Božić doma pa da jednom okupim cijelu obitelj na Badnjak i sama pripremim sva pila i žderila. Mi smo inače obitelj koja jako drži do obiteljskog aspekta Božića, samo što ne volimo ostale članove obitelji koji nisu direktno mama, tata, brat ili ja, ali sam mislila pozvati i njih. To bi bilo ko na filmu. Zapravo, zamišljam onu tipsku scenu gdje se svi isposvađaju ili jednostavno nadrkano šute i mole Boga da muka već jednom završi. I to je onda Božić za uspomenu!

Ono što bi vas, koke, moglo zanimati je da se ove godine nikako neće preskočiti Božićni party aka Božićna tombola, pa vas pozivam da prikupite svo smeće kojeg se želite rješiti a pregrozno je da bi ga dalje poklonili (čak i onima koje mrzite) i da ga donesete na tradicionalnu tombolu koja će se održati u subotu 11.12. od 20 h u K2. Da, znam, danas je 6.11., ali ova rana najava samo je mali korak u mom velikom Programu Liječenih Kasniša (PLK), u kojem postižem ogroman napredak.

Sara


Post je objavljen 06.11.2006. u 17:45 sati.