Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kimiko

Marketing

One step forward, one step back

Image Hosted by ImageShack.usOvaj vikend smo Lolli i ja bili kod dva simpatična čovjeka koji imaju studio pun analogne krame pa ga zovu Kramasonic. Lolli za jednog od njih radi web, a za protuuslugu mi dobijemo od njih neke mikrofone na posudbu i isprobavanje, jer nekako smo počeli sumnjati da je AKG C3000B trajno rješenje. Tako da sam ovaj vikend isprobao par jako zgodnih mikrofona. Nažalost, Lolli je pokosila crijevna viroza pa nije mogla u tolikoj mjeri ludovati sa mnom po studiju. Ja sam u međuvremenu isprobavao neke stvari koje do sad još nisam probao.


Prva zgodna stvar je step ring modulator. Naime Zachary Vex proizvodi pedalu koja se zove Ringtone, i odgledao sam video za nju, pa me to inspiriralo da pokušam i ja napraviti nešto slično. Spojio sam svoju gitaru u POD. POD sam spojio u Korg MS2000 synth da mi bude izvor zvuka umjesto oscilatora broj 1. Drugi oscilator sam podesio na triangle wave i dodao mu ring modulaciju s prvim oscilatorom. Nakon toga sam još stavio prilično rezonantan flter od 12dB po oktavi, i sve to stavio da se okida na D-Dur rastegnut na arpeggiatoru na dvije oktave. Rezultat je zvuk koji je istovremeno hipnotički i divalj, bio sam toliko zadovoljan da sam ostavio solažu sa tim zvukom u pjesmi.

Image Hosted by ImageShack.usNakon toga sam poželio snimiti glockenspiel pomoću stereo para mikrofona iz Kramasonica. ako koga zanima, zovu se AKG C451. Zvuk koji sam dobio je tak lijep da se čovjek upiša u gaće od miline. Nismo sigurni da ne bi trebalo možda ostaviti staru snimku sa mikrofonom beta 58, ali ova zvuči tak lijepo da ćemo ih na kraju umiksati sve tak da sad imamo pet kanala glockenspiela. Weeeeee!

Zatim sam krenuo testirati vokalne mikrofone. Jedan od njih je bio neki Microtech Gefell. To je firma koja je bila u istočnom Berlinu, tako da je 50ak godina bila iza Željezne zavjese, ali ti mikrofoni su u stvari istočnonjemacki neumanni i jako sam se veselio tome da ga čujem. No nažalost nije radio niti u zvučnu karticu niti u miksetu. A zašto? Zato što sam imao jeftine konektore, a mikrofon je vintage i pinovi su mu mrvicu premali. Već se smrzoh da sam čovjeku uništio krasan i rijedak mikrofon, ali javio mi je da njemu ipak radi. Ima fine kablove taj Kramasonic, ako vam treba preporuka samo naprijed, to je studio di treba ić, čak i kablovi su im super.

Preostao mi je mikrofon zgodnog imena "BLUE". To je ustvari kapsula koja se da našrafiti na AKG C 451 i izgleda kao jedna zgodna lizalica. BLUE je Baltic Latvian Universal Electronics i zvuči lijepo. Otpjevao sam nekoliko stihova i oduševio se. Konačno svijetao mikrofon s puno detalja.

Osim svega toga, kupio sam i nešto što se zove pedalboard. Image Hosted by ImageShack.us
Naime imam 6 pedala koje svaki put moram ispočetka spojiti sve patch kablovima, treba mi tri adaptera i dvije baterije, trebam uvijek sjetiti isključiti input kablove iz obje distorzije, po podu ide milijun kablova i živcira me opako. Eh, ali još više sve to živcira Lolli koja me gleda kak poštekavam sva ta govanca i trpam pedale u kofer, pa iz kofera itd...tako da kad sam zaplakao nad gorkom sudbinom sa svim tim pedalama skoro pa da me je natjerala da kupim to koferče. Sad su svi kablovi provučeni kroz vodilice, pedale stoje čvrsto ukopano u mjestu i adapteri stoje na pedalboardu, a ima i posebno mjesto za štimer i sve je divno krasno...čak sam i distorzije spojio na adapter tako da nema više ni baterija. Jedino je zli Line6 odbio raditi u suradnji s ostalim pedalama. Naime, ta se pedala ne smije daisy chainati na napajanje jer inače zuji. I to je potvrđeno od proizvođača. Sramota. Da to nije najbolji one-pedal delay koji sam ikad čuo, već davno bih kupio drugi. Pa zato imam dva adaptera. No sve je krasno i lijepo. Kad se ima igračaka.

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 06.11.2006. u 11:51 sati.