Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/appliedgogo

Marketing

GoGo RADIONICE / GENERALNE INFORMACIJE

U okviru GoGo programa održat će se dvije radionice: Black Sheep Orchestra i Accelerated Radio (raspored i opis radionica kao i ostale detalje vidi niže). Dvije radionice preklapaju se i nadovezuju jedna na drugu. “Black Sheep Orchestra” radionica je orijentirana na produkciju dok će se kroz “Accelerated Radio” realizirani materijali organizirati u cjeline za emitiranje.

Kroz radionice polaznici će se progresivno upoznati s raznim aspektima radija. Od postavljanja odašiljača, preko organizacije low/tech tonskog studija do produkcije radijskih sadržaja. Naglasak će biti na eksperimentalnim kao i tradicionalnim pristupima radiju. Želja je potaknuti polaznike da razmišljaju o ovom mediju kao potencijalnom prostoru za umjetničko djelovanje. Zadnjeg dana B.S.O radionice organizirati će se emitiranje radijskog programa iz radijsko/tonskog studija u MM centru nastalog tijekom radionice. Uz Accelerated radio radionicu polaznici će sami organizirati program i emitirati svoje uratke.

Rad na radionicama odvijat će se po grupama, ovisno o broju polaznika. Broj polaznika je ograničen na 30. Prethodno znanje o digitalnoj montaži zvuka nije neophodno, no preporučuje se osnovno znanje u radu s računalom. Polaznici se pozivaju da ponesu vlastite radijske prijemnike. Ukoliko su u mogućnosti, poželjno je da donesu vlastite laptope kao i ostalu opremu (kao što su mikrofoni, Mini Discovi, diktafoni, zvučnici, slušalice) radi učinkovitijeg rada i rasterećenja djela opreme koji će biti osiguran od strane GoGo-a.
Tijekom Black Sheep Orchestra radionice odviti će se i tri prezentacije gostiju koji će s polaznicima podijeliti svoja iskustva o raznim aspektima svojih aktivnosti u mediju radija.

Prijave na radionicu na appliedgogo@gmail.com, subject PRIJAVA NA RADIONICU s naznakom kojoj bi se radionici priključili.

Prvi sastanak radionice je 21.11.2006, 19h, nakon javne prezentacije Matthieu Prata.
Nije obavezno sudjelovanje na obje radionice.

Svi proizvedeni sadržaji kao i prethodni GoGo događaji biti će arhivirani, te će se kompilirati u radijsko specifične cjeline - emisije. Emisije – će kao rezultati GoGo programa biti emitirani u suradnji sa radio stanicama po završetku GoGo-a. Radio stanice na kojima će se emitirati GoGo sadržaji su: na Radio Student100.5FM (Zagreb), www.stanicamir.org (mreža Internet radija), Resonance104.4FM, www.resonancefm.org (London), i 3. programu Hrvatskog radija (u okviru emisije “Triptih”).



Post je objavljen 03.11.2006. u 19:16 sati.