Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thedogs

Marketing

Veliki Švicarski planinski pas-Greater Swiss Mountain Dog

Bok ljudi! Tnx na komentarima! Sada sam vidjela komentar od "Duga jezičina",pa sam odlučila pisati post o Velikom Švicarskom psu,pošto ga često brkaju sa Bernskim planinskim psom.
Image Hosted by ImageShack.us
Veliki svicarski planinski pas–Grosser Schweizer Sennenhund- Greater Swiss Mountain Dog
Matična zemlja: Švicarska
Podrijetlo: Poznat je već u srednjem vijeku, kada je kao vojnički pas pratio švicarske konfederate u borbu. Ima krvi starih mesarskih pasa.
Opis: To je pas velikog uzrasta, mužjaci 65-70 cm, ženke 60-65 cm, težine oko 40 kg. Snažan, živahan, snažnog škarastog zubala, širokih bedara. Šape su kratke, okrugle, boja očiju može varirati od boje lješnjaka do kestena, a pažljivog su i inteligentnog izraza. Uši su trokutaste i ovjesene, rep visi, nikada nije savijen. Dlaka je tvrda. Boja dlake je crna sa simertičnim riđe-crvenim mrljama na mjestima paleža i s bijelim mrljama na prsima, gubici i šapama. Njuška i usnice moraju biti uvijek crne.
Narav: Vjeran, hrabar, inteligentan, prijatelj djece.
Korištenje: To je prvenstveno čuvar stada i staja, ali je i dobar pas za obranu. Koristi se i za vuču. Vrlo je pažljiv i danju i noću te će skočiti i na najmanji šušanj. Zahvaljujući njegovom temperamentu, strpljivosti i lakoći kojom uči, veliki švicarski planinski pas sve se više drži u kući. Naviknut na široke prostore, teško se prilagođava na grad.
Zdravstveni problemi:Skloni su torziji želuca,displaziji kuka,bolestima vjeđa i trepavica.Pojedine linije su opterećene epilepsijom i probavnim poremetnjama.
Očekivana dob:10-11 godina
EVO SLIKE:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Post je objavljen 03.11.2006. u 15:04 sati.