Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/devildoll

Marketing

Guinea Pig: Devil's Experiment (1985.)

Photobucket - Video and Image Hosting

Puno sam čitala o ovom djelu, pa s obzirom da je došao novi mjesec (slobodni mb-i) odlučila sam se počastiti sa malo gnjusnih prizora. :)
Što je Guinea Pig uopće? To je 40minutni uradak koji se trudi imitirati snuff filmove. Koliko realno, o tome kasnije.
Za one koji nisu upoznati; snuff film je film bez glumaca, svojevrstan horror dokumentarac gdje se žrtvu muči na najgore načine pred kamerama. To može ići od običnog metka u čelo, do paljenja kože, čupanja noktiju, motornih pila, guljenja kože, vađenja očiju i sl. Takve boleštine ste imali prilike vidjeti u Hostelu (barem slično), ali pravi snuff je teško naći i mnogi se pitaju da li stvarno postoji ili su svi samo fake-interpretacije.

Guinea Pig je realističan u nekoliko stvari; film počinje odmah, bez uvoda. Nema nikakve radnje osim mučenja jadne djevojke te neke scene izgledaju jako dobro, posebno za 80e.
Opet, film je imao "making of" izdanje što spašava sve od zablude da je ovo real snuff, a možete to sami vidjeti i po detaljima. Djevojka npr. na čupanje noktiju reagira sa blagim ah-ah uzdasima, gluma je prilično loša, vjerujte da vam netko radi takve stvari imali bi ipak burniju reakciju od začuđenog pogleda. Na početku, scena šamaranja, jasno se vidi da lik žensku ne tuče po licu nego samog sebe po ruci s kojom joj pridržava glavu i tako neke stvari.

Photobucket - Video and Image Hosting

Nekakva radnja? Baš i ne postoji. Na početku vidimo djevojku zamotanu u nekakvu mrežu koja visi u đungli na drvetu. Dolazi par tih maskiranih frikova koji ju skidaju i odvode u prostorijicu sa stolicom. Tamo ju polako muče, prvo šamaranjem, cipelarenjem, zatim izlijevanjem vrućeg ulja na kožu (moram priznati jedna od dobrih scena)...Nakon toga po njoj bacaju crve, režu je sa skalpelima, čupaju nokte, zatrpavaju ju iznutricama i na kraju za grand finale jedina iskreno dobra scena u filmu: Malom iglom uđu curi u kožu pokraj oka i guraju skroz dok ne dođu unutar oka, koje je već natopljeno krvlju, da bi joj na kraju proboli očnu jabučicu. Close-up scena, izgleda prejebeno, na trenutke stvarno ne znate je li pravo ili nije.
Čitala sam dosta osvrta na ovo, samo da vidim jesam li normalna ili nisam i zaključak je da nikako nisam. Sve koji su gledali Guinea Pig scene su ostavile bez daha, dok su meni eto samo dvije bile baš dobre, a ovo drugo je prolazno.
No ipak, možda sam otupila od silnih perverzija pa se više ne strašim ni od čega?! :)
Anyway, nije baš film za preporučiti. Ako ste otporni, a volite boleštine, potrošite 40 min i 800mb(da da toliko...eh treba me izmislit) za taj film, ako ste gadljivi zaobiđite ga jer od njega se ništa ni ne može očekivati osim eventualnog masakriranja.Post je objavljen 01.11.2006. u 21:46 sati.