Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/harrypotter

Marketing

Bijesna majka protiv 'Harryja Pottera'U vrijeme kad je Harry Potter izložen opasnosti da ga njegova kreatorica J. L. Rowling 'ubije' u posljednjem nastavku knjige, pojavila se i jedna odlučna protivnica ove uspješnice, koja je javno ustala protiv knjige i njezinog junaka Image Hosted by ImageShack.us


Laura Mallory, Amerikanka i majka četvero djece podigla je žalbu protiv 'Harryja Pottera', tražeći da se knjiga povuče iz prodaje i iz knjižnica jer smatra da djelo potiče nevine čitatelje (djecu) na vračanje.

Zabrinuta majka izjavila je da ne vidi niti jednu pozitivnu stranu u ovom popularnom djelu te da knjiga prezentira negativne strane života govoreći djeci da je prakticiranje čarobnjaštva i vračanje u redu.

Dobila je i vrlo logičan odgovor – odvjetnik kojem se požalila odgovorio joj je da se ne bi daleko stiglo kad bi se zabranjivala svaka knjiga koja se na bilo koji način dotakla religijskih čuvstava – tad bi se s polica knjižara i knjižnica odstranile čak i 'Pepeljuga' i legendarni 'Macbeth'. smijeh

Odvjetnik je također dodao da je razjarena majka dopustila da je vlastito mišljenje zaslijepi, budući da J.K. Rowling u 'Harryju Potteru' promovira i mnoge kvalitete poput važnosti prijateljstva i zajedničkog nadvladavanja nedaća. Stoga pobuna Laure Mallory ipak neće dovesti do većih posljedica.headbangludludPost je objavljen 31.10.2006. u 23:18 sati.