Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kogo

Marketing

Pašteta

Ako volite paštetu, ali ste skeptik u kvalitetu prilikom kupnje, došli ste na pravo mjesto. Koja samoreklama!

Volim i kupljenju paštetu, ali kada pomislim što sve ima u njoj, najčešće me prođe volja. Pa kada imam vremena i volje napravim je solo. U stvari, kada mi se da otići do mesnice po jetru :-).

Luk se nareže i preprži, doda se teleća (može i neka druga) jetra narezana na kockice, začini (npr. papar, lovor, ružmarin) i peče. Kada je sve pečeno, izmiksa se u multipraktiku (ili kroz flajšmašinu) skupa s tvrdo kuhanim jajima i kiselim krastavcima. Ostavite da se ohladi i izmješajte s podosta svinjske masti da se dobije fina smjesa. U frižider i gotovo. Savjetujem vam da kad radite paštetu, napravite veće količine pa dio stavite u zamrzivač.

Pažljiviji čitatelj može uočiti da ovdje nema napisanih mjera tipa 1kg jetre, 2 glavice luka... Na ovom blogu mi nije cilj stavljati recepte pa da dovučete računalo skupa s internetom u kuhinju i zurite u ekran dok kuhate. Veća mi je želja da se s vremenom skupi neka lista jela pa listajući dobijete ideju što napraviti. Ne može se kuhati po šabloni.
A količine... ako želite paštetu koja se lakše maže stavite više masti, a ako želite s manje kolesterola, stavite manje masti ;). Ionako svi imamo različite ukuse.

Pozdrav i dobar tek.


Post je objavljen 30.10.2006. u 14:55 sati.