Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

See No Evil (2006)

Image Hosted by ImageShack.us See No Evil, SAD, 2006.
Redatelj: Gregory Dark
Glume: Christina Vidal, Luke Pegler, Kane, Samatha Noble, Michael J. Pagan, Rachael Taylor, Penny McNamee, Steven Vidler...
Ocjena: 7

Evo, nakon duže pauze donosim vam osvrt o nešto novijem horrorcu koji se trenutno vrti po našim kinima, a riječ je o See No Evilu, prvom filmu iz WWE produkcije.
Radnja filma se vrti oko grupe delikvenata predvođene Christine (Christina Vidal) koja je poslana na čišćenje starog te napušteng hotela Blackwell kako bi to mogao postati dom za beskućnike, a za nagradu će im se smanjiti mjesec dana kazne. No ono što nitko od njih ne zna je to da hotel i nije potpuno napušten te da u njemu živi odbjegli psihopat Jacob Goodnight (Kane). Nakon što jedan od njih biva otet, Christine i ostali odluče započeti borbu za vlastite živote, ne znajući da je Goodnight čovjek koji jako voli "koristiti" svoju kuku za mnoge stvari, uključujući i vađenje oči svojim žrtvama... Tko će preživjeti noć?

Image Hosted by ImageShack.us See No Evil vjerovatno je jedan od najpredvidljivijih slashera koje sam pogledao u životu. Osim nevjerovatno plitke i nedorađene radnje, u filmu ima bezbroj stereotipa i gluposti koje bi mogle uništiti gušt gledanja i najvećem slasher fanatiku. Recimo primjer- ženska čuje čudne zvukove koji dopiru iz obližnjeg ogledala (da, dobro ste čuli, ogledala) i umjesto da pozove pomoć ili pobjegne, ona naravce odluči sa dečkom ići istraživati te zvukove, i naravno, shit happens- naš glavni villain Kane izlazi iz ogledala te liši života ovo dvoje genijalaca...
Osim toga, film pati od previše "undeveloped", tj. nedorađenih likova koji su u jedva 10-tak sekundi predstavljeni kameri, što je dovelo do toga da u filmu ne postoji ama baš niti jedan likeable lik. Naravno da je to bilo i za očekivati pošto se film vrti oko grupice delikvenata, no da je scenarij bio toliko nedorađen i predvidljiv, nikada ne bih pretpostavio. Da bi stvar bila još gora, Kane, inače WWE- ova hrvačka zvijezda, jedan je i od najnestrašnijih villaina koje sam ikada vidio; stvarno mi nije jasno što je toliko strašno kod čovjeka koji izgleda kao izdegenerirani pitbull i ima kuku u desnoj ruci? Hvala Bogu da lik i nije imao neku veću funkciju u filmu osim jednog dijaloga i ubijanja jer mislim da to ne bih mogao izdržati...
Vjerovatno se sada pitate zašto sam filmu dao toliko visoku ocjenu ako je stvarno bio toliko predvidljiv? E pa odgovor leži u činjenici da je See No Evil jedan od najzabavnijih filmova koje sam pogledao u posljednje vrijeme; ne sjećam se kad sam se toliko dobro zabavio sa ekipicom u kinu kao kod ovog filma. Još jedan plus su i veoma inovativne scene smrti sa dosta gore elemenata, a posebice mi je ostala u pamćenju scena u kojoj ultra scary Kane guši neku trebu gurajući joj mobitel u usta (slika gore). Nasty :)
Od glumačke postave nema niti jednog baš previše poznatog lica osim Christine Vidal (Freaky Friday) koja je napravila i više nego solidan posao kao glavni protagonist, no zbog slabog scenarija i nije baš mogla doći do izražaja. Šteta, pošto se radi o vrlo dobroj glumici.

Predvidljiva radnja, bezvezni dijalozi... No koga briga? See No Evil možda i nije najinteligentniji horror ikada snimljen, no tražite li jednostavno nevjerovatno zabavan slasher sa dosta smiješnim krajem i gory ubojstvima, See No Evil definitivno je najbolji izbor.

Post je objavljen 29.10.2006. u 22:37 sati.