Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/webbug

Marketing

Don't click

Zdravo evo mene sa (odmora). Nisam vam malo duže pisao jer sam dobio novi ADSL a nestao nam je papir sa šifrom. Pa vam malo duže nisam pisao.
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Danas ću vam pisati o jednom nadasve izvrsnom projektu.

Sadržaj: Can you resist to click? (Možete li odoljeti da kliknete?) je uzrečica stranice. Stvar je u tome što na stranici uopče nije potrebno klikanje tipke miša, jer se gumbi pokreču gestom. A ako kliknete (bilo slučajno ili namjerno) pojavi vam se slika kao na pokvarenom tv-u (onaj sivi šum) i anketa jeste li kliknuli namjerno ili slučajno. Kada uđete ima ima kratak predgovor. On kaže: Pripremite se da uđete u noe okolnosti... bla... bla... bla... zato kliknite ovdje po zadnji put prije ulaska u ovaj projekt. Kada uđete malo vam sve izgleda čudno jer se gumb pokrene čim pokažete mišem na njega. No snaći čete se vi. Na stranici imate podatke o projektu, pokuse (sa ovakvim sučeljem), download, komentiranje, ali mi se sviđa igra od tri levela, jer je svaki level neka druga igra.

Dizajn: Cijela je stranica napravljena u flashu te se mora imati marcomedia flash player da bi ona radila. Zakon mi je detalj što vaš pokazivač prati ruka sa mišem. Dobro je to što svaku vašu kretnju pokazivača prati slikanje (kuda vi mičete miša tamo se stvara crta) te vi tako možete crtati.

Završna riječ: Ovaj izuzetan projekt je dokaz kako se na internetu ipak nešto može izuzeti (klik miša), jer je klik način na koji mi upravljamo našim računalom te je to neizostavljiv dio računalnog rada. Do sada.

Riječnik:
Ovo je nova rubrika u svakoj recenziji ili postu u kojemu ima nepoznatih riječi.
pokazivač - eng. cursor - bijela strelica koja nam pokazuje poziciju miša na ekranu.
gesta- određeni pokret
flash- program za izradu animacija, igara, stranica(iako to spada pod animacije)... Potreban Marcomedia flash player da bi se vidio sadržaj napravljen u njemu
recenzija- komentar, kritika, mišljenje o stranici, pjesmi, filmu...

Ocjene:
sadržaj: 9/10
dizajn: 9/10
srednja: 9/10

Link: dontclick.it

Post je objavljen 28.10.2006. u 15:48 sati.