Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sunflower37

Marketing

zvuči..cinično?!?...

Biti cinik u BB čini se opće lagana pojava no, reći za nekog da je cinik čini se još lakšim.Cinično pljuckanje po svemu i spram onima koji to nisu jednostavnije je nego upotrijebiti neku lakšu ili barem riječ za koju će znati što znači.
Cinizam, međutim, nekoć je bio mnogo više od toga: škola mišljenja, pa čak i otpora. Cinizam (kinizam) izmislili su, kao toliko toga kad je riječ o mišljenju, stari Grci, tomu je 25 vjekova. Sama grčka riječca ima neke veze sa psom i psima; školu je utemeljio Sokratov učeniK Antisten, a cinici (kinici) bijahu mnogi i vrsni. Ako već mora biti tako nešto kao gospodar, onda se valja pomokriti na njegovu nogu! Cinici pseći su, odozdo, ab inferiori, režali na sve. Nisu voljeli velike ideje, progonili su laž.
Kad pogledaš nije li najlakše upravo samo - lajati..:))
Nesvjesno, slatkorječivi, tečni i govorljivi sustanari koriste rječcu uperenu baš onom tko ciničan nije.Njihov cinizam je trenutak prosvjetljenja i lucidna pubertetska ponašanja tako nadalje zagorčavaju ionako već pomalo bolesnu sredinu.
Ovo sad zvuči cinično ali mišljenja sam da njihov cinizam uperen je - a kome drugom - neg kamerama koje se okreću u glasnogovornike.
Kako je Nietsczhe govoria.. ... mislim na takozvane cinike, dakle na takve koji na sebi jednostavno priznaju životinju, prostaštvo, "pravilo", a pritom imaju onaj stupanj duhovnosti i golicanja da o sebi i o sebi jednakima moraju govoriti pred svjedocima. Cinizam je jedini oblik u kojem proste duše okrznjuju ono što je čestitost. I kao i uvijek gospon je ima pravo..Svi smo mi nekad samo dušebrižnici koji svojim cinizmom slabimo svoje prave kvalitete.
I tako naš Ante počašćen je epitetom cinika a u svojoj pošti nađoh ciničan redak koji govori kako je ˝umjetnost samo ono kroz što mogu dati svoje emocije..˝
Možda je to bilo samo prepotentno od cinika koji sada možda shvati što je pseći cinizam.


Post je objavljen 26.10.2006. u 18:46 sati.