Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/domacica

Marketing

Važno je zvati se Sanader

Ovih dana nije lako biti županova supruga. Svašta vam se može dogoditi. Mogu vas, na primjer, tražiti da odstupite sa svoje dužnosti koju ste prije dobivanja novog prezimena mogli najnormalnije obavljati. Do subote ste se npr. prezivali Šeks, a od subote ste dobili prezime svog supruga i sada se npr. prezivate Šeks-Jarnjak. I preko noći ste izgubili sve svoje menadžersko-intelektualno-kognitivne sposobnosti i sada ste samo „supruga jednog Jarnjaka“. To što ste prije bili u istoj vezi, s istim stupnjem intimnosti ništa ne znači za Hrvate katolike. Sad kad ste se vjenčali, to je potpuno druga priča. Vaše sive stanice i neuroni funkcioniraju na sasvim novi način.
Nije puno lakše niti biti supruga župana u dalmatinskom dijelu Hrvatske. Ukoliko vam se desi da pronađete vreću sa, evo primjera radi, 68.000 eura, svi će odjednom očekivati da vi odmah nazovete policiju i prijavite pronalazak. Kao da ima nečeg neobičnog u pronalasku vrećice sa npr. 68.000 eura na parkiralištu nekog trgovačkog centra. Pa to se stvarno svakome može desiti! Uostalom, ako je netko ostavio baš tu vrećicu sa baš tim novcem ispred baš vas, pa prirodno je uzeti vreću, spremiti u prtljažnik, zaključati ga i otići na kavicu. Jedino onda nije baš najpametnije izjavljivati za medije da pronalazak niste prijavili jer ste mislili da u pitanju „skrivena kamera“ ili „krivotvorene novčanice“.
Na kraju cijele priče, skidam kapu policijskoj glasnogovornici koja je u najboljoj maniri Monthy Pythona izjavila da „građani nisu dužni vratiti novac koji pronađu“ već je to samo njihova „moralna odgovornost“. Izjavila je ona to i ostala stajati na nogama, nikakav klavir ili kovački nakovanj nisu joj pali na glavu kao u crtićima... Gospođo Kraljević-Gudelj, za ubuduće, ako nemate već zdravorazumsku mogućnost procjene da mora postojati zakon koji pojedincu zabranjuje da zadrži ili uzme stvari drugoga pojedinca...pitajte kolege, možda je netko u policiji, nekada davno pročitao Kazneni zakon i uočio pojam „utaje“... Možda...

Post je objavljen 21.10.2006. u 20:41 sati.