Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogauskoplje

Marketing

USKOPALJSKE JESENI

U nedjelju, 15. listopada počele su jubilarne, 10. po redu, «Uskopaljske jeseni».HKD «Napredak», podružnica Uskoplje i ove godine se potrudio da Uskoplje tjedan dana bude kulturni centar Hrvata u Bosni i Hercegovini. Vrijedni zaljubljenici očuvanja kulturne baštine Hrvata, na čelu sa neumornim tajnikom HKD «Napretka», podružnica Uskoplje, Dr. Tvrtkom Krajinom pripremili su zanimljiv i raznovrsan program.

U nedjelju su tako članovi planinarskog društva «Raduša» organizirali pohod na Zekinu Grudu pod nazivom «Šetnjom do zdravlja». U duhu očuvanja starih, i zanimljivih, natjecanja na Zekinoj grudi su tako održana natjecanja u bacanju kamena s ramena, potezanju konopca, trčanju u vreći i trčanje s jajetom u žlici. Uz veliki broj uskopljana na ovaj zanimljiv pohod stigli su i planinari iz Posušja i Tomislavgrada.

Svečano otvaranje «Jeseni» je održano u 19 sati, u Auli osnovne škole «Uskoplje». Pred prepunim gledateljstvom «Jeseni» je otvorio Dr. Tvrtko Krajina, a prigodnim riječima nazočnim se obratio i prvi, poslijeratni, predsjednik Podružnice Napretka i jedan od osnivača «Jeseni» gosp. Pavo Sičaja.

Nakon kratkog folklornog programa mladih napretkovaca predstavljena je knjiga «Uskoplje u riječi i slici» koju su, kako sami rekoše, priredili Janja Milić Zobundžija i prof. Blažanović. Na oko 420 stranica i stotinjak slika pokušali su, ukratko, predstaviti Uskoplje i uskopljane.

U jednom kabinetu Osnovne škole postavljena je vrlo zanimljiva izložba fotografija sa dosadašnjih «Jeseni» koja je privukla pažnju mlađih uskopljana.

Danas je Aula osnovne škole «Uskoplje» bila premala da primi sve one koji su željeli da vide nastup učenika osnovne škole «Uskoplje». Oni sretnici koji su, ipak, uspjeli ući mogli su uživati u programu koji je trajao gotovo 90 minuta.
Osnovci su program počeli nastupom pjevačkog zbora koji je sa niz veselih pjesmica oduševio nazočne.

Slika hostovana na Fotorola.com

Nastavili su zanimljivim igrokazom učenika osmih razreda,



pa nastupom učenika šestih razreda.



Najmlađi učenici ove škole svojim su nastupom najviše oduševili, pokazali su da nemaju tremu niti pred ovako brojnim gledateljstvom.



Četiri plesna para, u kratkom programu, pokazali su da je sportski ples u Uskoplju stekao brojne poklonike i da će se nastaviti tradicija dobrih rezultata na brojnim natjecanjima.

Slika hostovana na Fotorola.com

Programa se dalje nastavio igrokazom učenika sedmih razreda koji su uz vrlo dobru kostimografiju pokazali da će netko od njih, sigurni smo, postati dobar dramski umjetnik.



Veliki broj učesnika, odličan i raznovrsan program, oduševljeno brojno gledateljstvo, pokazuje da se, iako sa skromnim mogućnostima, djelatnici osnovne škole «Uskoplje» mogu i moraju ponositi načinom na koji se obrazuju mladi uskopljani. Zbog toga reći HVALA zaista je malo, ali nadamo se da će i ovaj program pokrenuti neke akcije koje će doprinijeti da učenici i djelatnici ove škole stvore bolje uvjete za rad, a oni su ih svakako zaslužili.







Post je objavljen 18.10.2006. u 00:10 sati.