Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vehementno

Marketing

//{spontano + potaknuto}= o-dli-čno.odlično

Sve je počelo pretprošlim četvrtkom. Spontano. Iako možda malo potaknuto. A možda i malo ranije, prije poticanja. Negdje između trenutka kada mi je i u niženapisanom postu spomenuti mladi gospodin natuknuo da postoji filmski natječaj (cijenjeni palunko) na kome je uvjet uopćeg ulaska u konkurenciju poruka od 160 znakova u kojoj se uznosi ideja kratkometražnog filma i onog trenutka ubacivanja punjenog pilećeg filea napojenog ketchupom u gladna studentska usta.

Nastavilo se spontano potaknuto.Kroz ležanje u krevetu i pisanje ideja za gore spomenuti filmski natječaj. Ionako mi tako najbolje ide. U doba kada samo šišmiši kreću u lov i drage gospođe u godinama kao izraz hobija peru kafiće u Cresu. Dakle, pravo doba. 4-5 ujutro. Ako je to uopće ujutro.

"U malenoj neosvjetljenoj prostoriji od cijele plaće ostao joj je jos samo komadić kruha. Pas ju je molećljivo gledao. Nakon par dana osjetio se smrad." - bila je jedna od poruka. Jedna od onih koje su odredile nastavak i obilježile trenutak. Jedna od onih bitnih sitnica. Druga je bila - "Ivek sve radi po pravilima. Pravilo kaže: cimer je obvezatan. U potrazi za nestalim upada u svakakve situacije. Onda mu sine ideja: u bolnici uvijek dobiješ cimera."

Uslijedio je obavezni ritual + i slatki san. I sna se ne sjećam. da, da. znam da bi svatko volio čuti pokoju tipično čudnovatu, perverznu ili nemoguću priču iz sna ali izgleda da se ona nije ni dogodila.

Slijedeći dan uslijedilo je zagrijavanje. 20:15. Stadion Maksimir. Hrvatska-Andora. Kvalifikacijska utakmica za EURO 2008 za koje bi bio grijeh ne kvalificirati se jer održava se u nama skoro pa susjednoj Austriji i Švicarskoj. Sjetite se samo himne protiv Brazila. HRvatska - Brazil: himna
A ovo će zbog blizine vjerojatno biti još i intenzivnije. Pozitivna jeza. I trnci.
No, vratimo se mi događajima na terenu, ali i tribini. Teren je naime bio poprište prekrasne igre koja nikako nesmije biti uvjetovana liliputanskom vrijednosti reprezentacije Andore. zašto, pitate se? E pa zato što u današnje vrijeme svatko može i zna igrati nogomet i nikome nije lako "utrpati" 7 komada. A da stvar bude još i veća, cijeli je stadion te fine zagrebačke večeri svjedočio i povjesnom trenutku - 4 gola Mladena Petrića. Car!
A sada tribine. I ne, neće ovo biti još jedna od onih prodika ili moralnih tekstova, koji su ipak prijeko potrebni, o ponašanju navijača. Ovo je drukčija priča. Na tribini se u to doba odvijao nastavak priče natječaja za palunko. naime, nastavak je bio: "čestitam, primljeni ste na natječaj palunko ne s jednom, nego čak s dvije ideje. Molim Vas da potvrdite primitak ove poruke". A zašto sam dobio poruku, a ne poziv? E, pa zato jer sam na mobitelu imao već 3 propuštena poziva. No, imao sam izliku za nejavljanje. "...-nogomet i hrvati":) napisao sam uz potvrdu o primitku.

I mislio sam da nemože bolje.Ali..

Tjedan je prošao u pretvaranju dvije ideje u sinposis. I nije bilo lako. Pravi brainstorming. Jer potrebno je sve vizualizirati, uskladiti trenutke, pogoditi pojedinosti, stvoriti ozračje. Veliki creditsi za to idu mojoj :*. Obožavam te:*
I sinopsiisi su polako nastajali. Natuknice su se pretvarale u ideje, ideje u rečenici. Pomogao je i McDonalds i mjesto kod prozora. Mjesto za četvero. Bilo je to ipak mjesto za dvoje.

A, onda je usred tjedna stigla ona. Najveća, najcjenjenija i prvi pravi prikaz vrijednosti i uspjeha, mjerilo kulminacije atmosfere. I naše pristojnosti i kulture. I nismo ih samo pobijedili. Potpuno smo ih nadigrali. I na terenu i na tribinama. Veličina naše pobjede najuočljivija je u njihovom traženju nadnaravnih razloga.
Neki od spomenutih bili su
ili pak
Ali dobro. Tko gubi ima se pravo i ljutiti. Baš me briga. Pala je i velika Engleska!!! Bahati kao i uvijek spušteni su na zemlju. Malo i ispod. I nije mi bilo teško propješaćiti na stadion i sa stadiona. Bilo je to potpuno zadovoljstvo. Uživati u navijanju. I biti među navijačima. Napisali su: Proud to be Croat.
LOndon bridge is falling down, falling down, falling down,
LOndon bridge is falling down, falling down, falling down!

E!!!Pa dobili smo Englesku!!!

I mislio sam da nemože bolje.

Ali.
petak 13., dan kad sam i ja ugledao svjetlo dana, doduše u mjesecu ožujku, jučer je bio vrijeme održavanja jednog od najkultnijih rođendana. Najkultnijih zato što oko tog, tkecovog rođendana, uvijek postoji prizvuk nekakve utakmice i prilika je to stvaranja vrhunskog štimunga. Događaj je to u kome svatko nastoji ponijeti što više dobre volje i stvoriti ludu zabavu. Tako je bilo i jučer. Možda i malo bolje. Nekima;)
I nećemo sada ulaziti u pojedinosti i u prepričavanju neuspješno opisati ono što treba doživjeti da bi se potpuno osjetilo. Ali fragmenti su definitivno: stara "morska" ekipa, karaoke, omiljena cuga, gitara, i hrpa dobre volje, različitih ljudi i kompatibilnih događaja. pravih osjećaja. I obvezatno navijanje. oooo da. zakon. ustav. i točka. privatni tulumi viša su sfera i najbolji oblik zabave. tvrdim to.

I taman kad sam mislio da je došao kraj tim odličnim događajima dogodio se onaj koji je i potaknuo cijelu tu lavinu. Kao fina zaokružena cjelina. Čiji se krug i dalje širi. Među 170 SMSova pristiglih na natječaj odabrano je 30 najboljih. Među 30 najboljih nalaze se i one dvije gore navedene. Od te dvije ideje napisana su dva sinopsisa. Od 30 napisanih sinopsisa žiri je izabrao 12 onih koji će sudjelovati na radionici PALUNKO i Zagreb Film Festivalu. Među tih 12 2 su sinopsisa moja.!!!!!!!/()(/")/!(/)("=)"#(?=)*?=!"*?=)*")==)("=!)(W")=!(W=)!"(=)(="(W)=!("= - ovo nisu psovke nego oduševljenje.
(oooo da, napad skromnosti. ali nije ni potreban.) SNIMAM FILM!!!
Ali gospođa mi je prilikom telefonskog razgovora (pa naravno da sam se ovaj put javio!) rekla ovako "Čestitam. Prošla su vam oba sinopsisa što i nije tako čest slučaj. No, u razgovoru s mentorom ipak ćete se morati odlučiti za jedan."Nema frke stara. Sada slavim!!!

A u ponedjeljak počinje pravi filmski tjedan. Radionica s facama hrvatskog filma, snimanje filmova, akreditacija (facaaaaaa) za Zagreb Film Festival i svi ti popratni elitni fićfirići..i ne..nisam nimalo uživljen:))ali uživam!!je-be-ni-ca!!

zar ne da je o-dli-čno.ODLIČNO.


p.s. sinopsise obavljam slijedećom zgodom. zgodom kad mi oni budu dokaz inspiracije.

Post je objavljen 15.10.2006. u 02:25 sati.