Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypotter

Marketing

Harry Potter - homoseksualac?

ludludBRITANSKI svećenik izbačen je iz škole gdje je držao predavanje 12-godišnjacima kojima je rekao da je Harry Potter "homoseksualac".

Velečasni Graham Taylor koji potpisuje roman "Shadowmancer", koja se kao i priče o dječaku čarobnjaku autorice J.K. Rowling događaju u svijetu vještica i borbe protiv zla, dobio je otkaz nakon što su ga ostali nastavnici u školi Penair u Truru u jugozapadnoj Engleskoj optužili za homofobiju.

"Što se tiče Harryja Pottera on nije jedini homoseksualac u selu", kazao je bivši anglikanski svećenik djeci, koristeći se frazom iz televizijske emisije "Little Britain".

Zlikovce iz romana J.K Rowling opisao je kao "mlakonje", a televiziju je nazvao "smećem" u usporedbi s knjigama.ludlud

Učitelji su prije vremena okončali Taylorovo predavanje jer su učenici postali "razdražljivi" te su ga zamolili da napusti školu. "Sedmero školskih nastavnika koji su bili nazočni predavanju bilo je postiđeno i osjećali su se neugodno zbog onoga što su čuli", navodi se u izjavi školske uprave.

Taylor, čija se knjiga nalazi na ljestvici najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji već 15 tjedana i za čiju su ekranizaciju prava prodana za 2,25 milijuna funti, osudio je školu zbog cenzure.

"To je bila šala, šala iz emisije "Little Britain" koju djeca mogu prepoznati", kazao je Taylor.

"Nisam to rekao kao uvredu. Ja sam svećenik i vrlo sam oprezan da ne uvrijedim nikoga", dodao je.headbangheadbangheadbangburninmadbang

Post je objavljen 14.10.2006. u 22:58 sati.