Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojzagvozd

Marketing

Don Marko Perica

Don Marko Perica

Sa velikom radošću objavljujem ovu sliku mog župnika s moje prve pričesti prije nešto više od četiri desetljeća. Bio je svi kažu svećenik uzornog života, počasni kanonik Sustolnog kaptola Makarskog, što je počasno imenovanje od strane Crkve kao znak zahvalnosti za predan svećenički život i rad.
Voditelj je radova na izgradnji nove zagvoške crkve Gospe od Karmela, što nije bilo lako u vremenu totalitarnog sustava kakav je bio komunizam. Iako je samo trdesetak metara od tada nove građevine bila državna voda. Vlasti je nisu dozvoljavali koristiti za gradnju crkve. Mještani su davali vodu, a kad je ponestalo Frane Čagalj je dovozio svojim kolima iz Lovrinčevića. Zagvoški vjrnički puk izgradio je velebnu crkvu "koja danas stoji usred Zagvozda kao uspomena na vrlog Božjeg svećenika i ljupko strši poput čiste bijele golubice koja želi pod svoja čista blistava krila zakriliti sve svoje vjerne Zagvožđane okupljući ih nedjeljom i blagdanom oko Srca Božjeg preko svete misne žrtve..." kazati će biskup Ivo Gugić.
Ostao je neponovljivi simbol vjere i vjernosti Kristu raspetome.Duboko noseći svoj križ u tom teškom vremenu ostao je svijetlo svima koji ga se s poštovanjem i ljubavlju sjećaju.
Hvala ti don Marko na svemu što si zadužio moj Zagvozd, na požrtovnosti i ljubavi prema svakom svom župljaninu, ostaješ u mislima i našim molitvama.


Post je objavljen 12.10.2006. u 06:46 sati.